Ermelose Jongerenraad bezorgt 25 gezinnen van de Voedselbank een extraatje

Leden van de Ermelose Jongerenraad krijgen een rondleiding bij de Voedselbank.
Leden van de Ermelose Jongerenraad krijgen een rondleiding bij de Voedselbank.
Foto: eigen foto

De Ermelose Jongerenraad heeft 25 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een extraatje bezorgd.

Dit vertelt de Ermelose Jongerenraad in een persbericht:

Onbetaalbaar
“Het zal niemand ontgaan zijn: de boodschappen worden steeds duurder, de energieprijzen schieten door het dak en voor sommige mensen worden luxeproducten langzaam onbetaalbaar. Dit alles maakt het leven, en dan met name van de mensen onder de zogeheten armoedegrens, niet eenvoudiger.

Waardebonnen
Dit ziet de Ermelose Jongerenraad ook. Daarom hebben we besloten om ons, in samenwerking met enkele lokale ondernemers, in te zetten voor de mensen die in hun voedselbehoeften afhankelijk zijn van de Voedselbank. In 25 voedselbankpakketten die uitgedeeld worden aan mensen die dat het hardst nodig hebben, zitten waardebonnen ter waarde van één knipbeurt bij kapper Barbershop Nero en een mooi samengesteld pakket van lekkernijenwinkel De Bourgondiër.

Steuntje in de rug
Op deze manier hebben 25 gezinnen uit Ermelo deze maand een extraatje, en zo kan deze kwetsbare groep onder de Ermelose inwoners genieten van wat luxere producten en diensten; een mooi steuntje in de rug in deze lastige periode.

Leerzame ervaring
Tijdens de levering van de pakketten hebben we een rondleiding gekregen van de coördinator. Tijdens de rondleiding kregen we te zien hoe de Voedselbank te werk gaat en hoe de pakketten worden samengesteld. Zo zijn er bepaalde eisen waar de voedselbank aan moet voldoen; de schijf van vijf is hier een voorbeeld van. Het was voor ons als Ermelose Jongerenraad een erg interessante en leerzame ervaring. We willen de vrijwilligers van de voedselbank enorm bedanken voor hun tijd.

Bedankt!
Ook willen wij als Ermelose Jongerenraad graag benadrukken hoe belangrijk de voedselbanken zijn; vele mensen kunnen, vaak zonder dat anderen dit weten, immers niet zonder. Ook willen we de lokale ondernemingen Barbershop Nero en De Bourgondiër hartelijk danken voor hun medewerking aan dit project. We waarderen hun betrokkenheid met de Ermelose inwoners enorm”, aldus de Ermelose Jongerenraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen