De Ermelose Jongerenraad pleit voor ontmoetingsplekken voor jongeren

De Ermelose Jongerenraad overhandigt het advies aan wethouder Sarath Hamstra.
De Ermelose Jongerenraad overhandigt het advies aan wethouder Sarath Hamstra.
Foto: Ermelose Jongerenraad

De Ermelose Jongerenraad is de afgelopen tijd druk geweest met het schrijven van een advies voor het college van burgemeester en wethouders over ‘Jongerenontmoetingsplekken’ (JOP’s). Woensdagavond 7 december is het advies overhandigd aan aan wethouder Sarath Hamstra.

Dit bericht de Ermelose Jongerenraad.

Een nieuw skatepark
“In dit advies”, licht de Ermelose Jongerenraad toe, “verzoeken wij het college om bezig te gaan met het bekijken van de JOP’s die we nu hebben, om vervolgens nader te onderzoeken of deze renovatie nodig hebben en om te kijken of er mogelijkheden zijn nieuwe JOP’s aan te leggen, bijvoorbeeld een nieuw skatepark.”

Van groot belang
De Ermelose Jongerenraad vindt het enorm belangrijk, omdat JOP’s Ermelo aantrekkelijker maken voor jongeren. “Wij vinden het van groot belang dat de Ermelose jongeren met elkaar de verbinding zoeken. Juist daarom zijn goed onderhouden plekken waar jongeren elkaar kunnen treffen zo waanzinnig belangrijk. Daarnaast halen JOP’s jongeren weg die nu op andere plekken samenkomen waar ze niet horen, zoals speeltuintjes. Hiermee voorkomen we overlast waar dat niet nodig is.”

Super
Wethouder Sarath Hamstra was blij het advies in ontvangst te mogen nemen: “Super dat dit advies nu geschreven is.” Verder gaf hij aan dat de onderwerpen die dit advies aankaart, zoals eenzaamheid en het in beweging krijgen van jongeren, ook spelen in de Ermelose politiek. De Ermelose Jongerenraad reageert: “Wij kijken enorm uit naar de reactie van het college.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen