SGP Ermelo steunt boeren tijdens Tour de boer

Foto: SGP Ermelo

Ermelo kent nog veel actieve boeren. Dat bleek zaterdag 12 november wel tijdens de (niet vooraf aangekondigde) ‘Tour de boer’ in Ermelo. In het ‘Bussie van Beppy’, met Beppy Verhoef achter het stuur, werd de fractie van de SGP door het westelijk buitengebied van Ermelo geleid, zo’n 25 boerenerven werden bezocht.

Dit bericht SGP Ermelo.

Warme deken
SGP-fractievoorzitter Leo van der Velden: “Mede door de vele goede ‘keukentafel-,stal- en erfgesprekken’ konden we niet alle agrarische ondernemers bezoeken (het oostelijk buitengebied wordt nog gepland). We hopen hen later alsnog, net zoals de anderen een warme deken te bezorgen als blijk van medeleven in hun moeilijke situatie omtrent de stikstofproblematiek.”

Signalen
De bezochte boeren waren duidelijk in hun signalen: ‘Overheid geef ons duidelijkheid. Banken verstrekken geen leningen en niemand weet wat er gaat gebeuren. Er komen steeds wisselende voorschriften van de overheid’. Ook de wolf wordt als een groot probleem gezien. Het medeleven werd enorm gewaardeerd! “Mooi waren ook de gesprekken over geloofsvertrouwen en de ervaren zegeningen,” aldus Pieter Stam.

Meer waardering
“Het is nog meer duidelijk geworden dat er veel gezinnen in volstrekte onzekerheid verkeren en toekomstperspectief ontbreekt. Ondanks het feit dat lokaal deze kwestie niet kan worden opgelost en het vooral landelijk en provinciaal beleid betreft, zullen we de sector blijven steunen en vinden we dat deze belangrijke sector meer waardering verdient”, aldus SGP Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen