Eén-Ermelo peilt wat er onder de Ermeloërs leeft

Eén-Ermelo op de Herfstmarkt.
Eén-Ermelo op de Herfstmarkt.
Foto: één-Ermelo

Eén-Ermelo was afgelopen zaterdag 22 oktober aanwezig op de Herfstmarkt in Ermelo om te horen wat er onder de Ermeloërs leeft. Veel Ermeloërs maakten daar graag gebruik van. Het ging vooral over de woningnood voor jongeren en de noodopvang van asielzoekers.

Dit laat één-Ermelo in een persbericht weten.

Noodopvang asielzoekers
Men had veel op te merken over de manier waarop de besluitvorming over de noodopvang van asielzoekers heeft plaatsgevonden. Daar hebben veel inwoners geen goed woord voorover, aldus Jean-Paul Wiedenhoff van één-Ermelo. “Je merkt dat inwoners best open staan voor een noodopvang in Ermelo maar voelen zich door de manier van besluitvorming nu niet betrokken. Jammer, want om er een succes van te maken heb je de samenleving nodig.”

Woningnood
Nog vaker dan over de noodopvang asielzoekers ging het over de woningnood. Veel ouders maken zich echt zorgen over hun kinderen die maar geen woning in Ermelo kunnen bemachtigen. Volgens Henri luitjes van één-Ermelo lopen jonge mensen, die bijvoorbeeld willen gaan samenwonen, nu vast in hun plannen. “We moeten echt snel met een oplossing komen want nu komt een hele generatie in de knel. We horen vaak de vraag waarom jongeren niet op een recreatiepark mogen wonen. Ik snap die vraag wel want wij hebben genoeg huizen in Ermelo maar daar mag je niet permanent in wonen. Waarom niet tijdelijk als je daarmee de woningnood onder met name onze jongeren kunt oplossen? Het is goed dat één-Ermelo met deze vraag direct aan de slag gaat.”

Verder nog
Af en toe kwamen ook andere onderwerpen aan de orde zoals het ongenoegen over de omgekeerde vlaggen, gevaarlijke verkeerssituaties, de nieuwe burgemeester en natuurlijk de hoge energiekosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen