Eén-Ermelo bezoekt de wijk rond het Pretoriuspark

Een wijkbewoner in gesprek met Peter Garritsen (raadslid één-Ermelo).
Een wijkbewoner in gesprek met Peter Garritsen (raadslid één-Ermelo).
Foto: eigen foto

Eén-Ermelo ging zaterdag 15 oktober de wijk in om inwoners deur aan deur naar hun mening te vragen. Aan de beurt was de wijk rond het Pretoriuspark en de Prins Willem Alexanderschool.

Dit vertelt één-Ermelo in een persbericht.

Tevreden?
Een belangrijke vraag die aan de deuren werd gesteld, was of mensen tevreden zijn over hun wijk. Dat bleek zeker het geval, wel werden vaak parkeerproblemen genoemd. Vooral de vele geparkeerde busjes in de wijk willen nog wel eens wat irritatie geven. Over het groen in de wijk was men in het algemeen zeer tevreden. Hoewel alle speeltoestellen zich in het nieuwe Pretoriuspark bevinden missen sommige een schommel in de vernieuwde groenstroken achter de Cronjéstraat. “Nu moeten de hele kleintjes een weg oversteken om te kunnen spelen.”

Goed contact
De wijk weet zichzelf heel goed te redden. Onderling heeft men goed contact. Als je een ochtend door de wijk loopt en met diverse mensen praat dan merk je direct dat deze wijk geen spanningen kent, aldus fractieleider Henri Luitjes van één-Ermelo. “Men spreekt elkaar aan zodat problemen niet uit de hand lopen. De buurtbarbecue speelt daar een belangrijke rol bij.”

Iets moeilijker
De tieners hebben het wel iets moelijker in de wijk. Zij hangen wat rond bij een fietsenstalling want veel meer is er voor hen niet te beleven. Verveling is dan ook vaak de oorzaak van lichte overlast die de buurt van sommige jongeren ervaart.

Gemiddeld een 8,4
Dat de buurt erg tevreden is blijkt uit het cijfer dat zij het wonen in de wijk geven, namelijk gemiddeld een 8,4. “Dat is een bijzonder mooi cijfer en daarmee is deze wijk een van de fijnste wijken in Ermelo”, aldus raadslid Peter Garritsen van één-Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen