Krijgt Ermelo haar eerste kinderburgemeester?

CDA-raadslid Sarojini Ramasray.
CDA-raadslid Sarojini Ramasray.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Krijgt Ermelo haar eerste kinderburgemeester? Dat vraagt CDA-raadslid Sarojini Ramasray zich af. In een persbericht laat zij het volgende weten:

Een goed idee
Nederland telt op dit moment 97 kinderburgemeesters. Krijgt Ermelo de honderdste kinderburgemeester van Nederland? Gisteren, donderdag 15 september, was de dag van de democratie. Een van de doelen van deze is dag is om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten. Raadslid Sarojini Ramasray sprak met kinderen of zij belangstelling hebben over wat er in Ermelo gebeurt in de politiek. Daar hebben ze geen idee van. En wat vinden zij dan van een kinderburgermeester en een kindergemeenteraad? Ze vinden dat een goed idee, omdat dit hen stimuleert om Ermelo aantrekkelijker te maken voor kinderen. Als oud voorzitter van de Ermelose Jongerenraad vindt Sarojini participatie van jongeren belangrijk en verwacht zij dat meer kinderen hier wel belangstelling voor hebben.

Belangstelling?
CDA-raadslid Sarojini Ramasray gaat het college vragen om samen met jeugdwerkers van WE en scholen te onderzoeken of er voldoende belangstelling is voor een kinderburgemeester en een kindergemeenteraad in Ermelo. Want zij zijn nodig voor de uitvoering van dit initiatief.

Wat betekent kinderburgemeester zijn en wat ga je doen?
Een kinderburgemeester en een kindergemeenteraad geven kinderen een stem binnen de gemeente en probeert aandacht te vragen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. De kinderburgemeester woont bijvoorbeeld de intocht bij van Sinterklaas, opent het huttenbouwfeest, Koningsspelen, speeltuinen en scholen. De kinderburgemeester staat naast de Burgemeester en Wethouders.

Kloof
Volgens Ramasray is het belangrijk om de kloof tussen kinderen en de politiek op een leuke manier te overbruggen. Zij hoopt de interesse te hebben gewekt bij de zowel de basisscholen als bij de kinderen uit Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen