Welke belangrijkste eigenschappen zal de nieuwe burgemeester van Ermelo moeten hebben?

Foto: pixaby.com

Welke belangrijkste eigenschappen zal de nieuwe burgemeester van Ermelo moeten hebben? Dat vraagt de politieke partij Eén Ermelo aan u.

Inwoners hebben invloed
In een persbericht licht Eén Ermelo toe dat Ermelo op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester. “Onze huidige burgemeester Dorine Burmanje vult het ambt ‘waarnemend’ of wel tijdelijk in. Elke burgemeester in Nederland wordt benoemd door de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit gebeurt op basis van een aanbeveling van de gemeenteraad en dus hebben inwoners invloed op het profiel van de nieuw burgemeester.”

Meer vragen
Eén Ermelo vindt dat wij ‘minder moeten vinden en meer moeten vragen’. “Wij willen vanuit onze volks vertegenwoordigende rol graag van u, onze inwoners, horen welke belangrijkste eigenschappen de toekomstig burgemeester van Ermelo zal moeten hebben. Wij willen immers goede aanbevelingen geven aan de commissaris van de koning.”

Zaterdag 7 mei
Op zaterdag 7 mei staat Eén Ermelo, met een aantal mensen in het centrum van Ermelo. “Aan de hand van drie vragen gaan wij dan graag kort met u, en andere inwoners, in gesprek.”

• Wat vind jij belangrijk waar een burgermeer aan zou moeten voldoen?
• Wat zou je als eerste doen als jij burgermeester zou zijn?
• Wat zou jij de nieuwe burgermeester over Ermelo vertellen?

“Naast korte gesprekken stellen we deze vragen ook aan alle inwoners via de bekende diverse Sociale netwerkplatforms. Welke antwoorden heeft u voor ons?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen