Voorzitter BurgerBelangen Ermelo zet 2 aspirant bestuursleden uit hun functie

BBE in gelukkiger tijden tijdens de campagne eind 2017.
BBE in gelukkiger tijden tijdens de campagne eind 2017.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Johan van Leeuwen, voorzitter van BurgerBelangen Ermelo (BBE), heeft de twee aspirant bestuursleden Ton Brouwer (nr. 2 kandidaat BBE) en Tirza de Lange (partner lijsttrekker Han Wilhelm) na een onbeantwoord aanbod om in mediation de ontstane geschillen op te lossen, tijdelijk verboden hun functie uit te oefenen.

Dit meldt Johan van Leeuwen in een persbericht.

Ondermijning
Het persbericht vervolgt: ‘Deze leden ondermijnden vanaf het begin de statuten en de reglementen van de vereniging waarbij de menselijke maat ontbrak. Daarmee zijn de onlangs uitgesproken ontzettingen uit het lidmaatschap van de raadsleden Bart van der Knaap en Ben Noorloos nietig verklaard en daarbij ook die van de fractievertegenwoordigers Jiska Wijnen en Jan Hofmeijer.

Geen reactie op uitnodiging
Johan van Leeuwen heeft de laatste beslissingen juridisch laten toetsen. Volgens het verenigingsrecht en de statuten van de vereniging moeten de bestuursleden door de algemene ledenvergadering worden benoemd. De kandidatenlijst moeten eveneens door de ledenvergadering worden vastgesteld. Daarnaast is ook het verkiezingsprogramma niet door de leden van de vereniging vastgesteld. Mw. mr. A.J.Verweij van het advocatenkantoor Bloemendaal en Verweij heeft een uitnodiging gedaan om allereerst in gesprek te komen. Zowel huidig wethouder Wouter Vogelsang, Han Wilhelm, Ton Brouwer als Tirza de Lange hebben niet de moeite genomen om hierop te reageren.

Twee kampen
Hierop bleef voor de voorzitter niets anders over dan Ton Brouwer en Tirza de Lange tijdelijk te verbieden hun functie uit te oefenen en hen uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel te schrijven. Hij betreurt de wijze waarop hij binnen de vereniging tussen twee kampen terechtkwam. Mensen met een grote staat van dienst zijn onnodig beschadigd. Hij wenst natuurlijk het campagneteam veel succes, maar een dergelijke escalatie vlak voor de verkiezingen is nooit goed’.

Soap
Bovenstaand persbericht vormt een nieuwe aflevering in wat zo langzamerhand een soap kan worden genoemd binnen BurgerBelangen Ermelo. Klik HIER en HIER voor eerdere berichtgeving.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen