CDA Ermelo stemt niet in met aanvullend krediet voor Nieuw Sportcentrum

Impressie van het Nieuwe Sportcentrum.
Foto: gemeente Ermelo

CDA Ermelo stemt niet in met een aanvullend krediet van € 1.525.000,– om het Nieuwe Sportcentrum op sportpark De Zanderij aan de Oude Telgterweg te realiseren. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

De rest wel
Gisteravond werd het onderwerp besproken tijdens de politieke avond. De rest van de politieke partijen stemt wel in met het aanvullend krediet. CDA Ermelo laat nog weten of de partij het onderwerp opnieuw als bespreekstuk wil behandelen met eventueel het indienen van een motie of een amendement, of dat het als hamerstuk kan worden afgetikt.

Zo niet afgesproken
De belangrijkste reden voor CDA Ermelo om niet in te stemmen met het aanvullend krediet, is dat dit zo niet als gemeenteraad is afgesproken. Het budget van bijna 21 miljoen euro voor het nieuw te bouwen  sportcentrum was taakstellend. Sarath Hamstra: “Een eventuele efficiencyslag zou ten goede komen aan de begroting.” Tegen deze achtergrond vroeg Hamstra zich af welk bedrag dan wel taakstellend is. “Stel dat er weer 1,5 miljoen bijkomt, gaan we het dan weer op deze manier doen?”

Bedenkingen
Daarnaast had Hamstra zo zijn bedenkingen over het moment waarop bleek dat Sportbedrijf Interactie de jaarlijkse exploitatiebijdrage van de gemeente aan Sportbedrijf Interactie met € 46.000,– kan terugbrengen, om als het ware het krediet terug te betalen. Deze mening werd gedeeld door Han Wilhelm van BurgerBelangen Ermelo fractie A.

Dubieus en slordig
Hoewel Wilhelm instemt met het aanvullend krediet verklaarde hij: “Het moment dat er een tekort van 1,5 miljoen werd geconstateerd is heel dubieus en behoorlijk slordig. Voor mij is het niet onoverkomelijk, maar het tekort had eerder gemeld moeten zijn. In die zin kon ook heel snel in het exploitatietekort die € 46.000,– worden gevonden. Kennelijk was het eerder een ruim genomen exploitatie, zo gemakkelijk werd dit bedrag gevonden. Maar ik vind het wel acceptabel.” Uitstel van de besluitvorming zei Wilhelm geen optie te vinden. “Hier het volgende college en gemeenteraad mee belasten is niet chic.”

Nog nooit meegemaakt
Progressief Ermelo, ChristenUnie Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo kunnen zich prima vinden in de oplossing van het college. Te meer zo gaf Evelien Kars (Progressief Ermelo) aan, omdat de achterliggende stukken weerspreken dat renovatie van het huidige Calluna goedkoper zou zijn. Folkje Spoelstra (ChristenUnie Ermelo) stelde dat het college zich juist wel aan de afspraken heeft gehouden, al hoopt zij dat het optimisme over de exploitatie van het zwembad niet te voorbarig is. “We geven het het voordeel van de twijfel. Maar als ChristenUnie hebben wij het nog nooit meegemaakt dat de exploitatie positief uitvalt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen