Hans van Zetten: ‘Stop met het vertragen van het nieuwe Sportcentrum’

Hans van Zetten, ambassadeur van het nieuwe sportcentrum.
Foto: eigen foto

“Stop met het vertragen van de realisatie van het nieuwe Sportcentrum.” Dit schrijft Hans van Zetten, ambassadeur van het nieuwe sportcentrum, (tevens secretaris van het Netwerk Noordwest-Veluwe, waar VVD Ermelo onder valt, red.), in een persbericht.

Van Zetten vervolgt: “Elk oponthoud druist in tegen het belang van de Ermelose gemeenschap. De planvorming heeft al lang genoeg geduurd. De binnensporters hebben de afgelopen twee kalenderjaren door de lockdown’s grote klappen moeten incasseren. De fysieke, mentale en sociale gezondheid is daardoor verminderd. Het wordt tijd dat de gemeenteraad unaniem kiest voor de opleving van de binnensport en het bewegingsonderwijs in Ermelo.

De gemeenteraadsverkiezingen naderen. Dan gaan al snel emoties spelen ten kosten van de ratio. In de media lees ik standpunten van politieke groeperingen die het finale groene licht voor het nieuwe sportcentrum over de verkiezingen willen heen tillen. Dat raakt mij recht in mijn sport & beweeghart. Het maakt mij scherp, alert en actiebereid. Nu is het moment aangebroken dat ik als ambassadeur van het nieuwe sportcentrum mijn stem in het openbaar moet laat horen.

En die stem is er één van ratio en logica. Het nieuwe sportcentrum gaat maar liefst twee verouderde sportcentra vervangen. Oude, energie-slurpende exploitatie, wordt vervangen door de nieuwste stand van techniek op het gebied van luchtverversing en energiegebruik. Goed voor het beheersen van de exploitatiekosten. Wie financieel kan rekenen weet dat niet de hoogte van de investering, maar de exploitatiekosten bepalend zijn. En die zijn van één nieuw multifunctioneel sportcentrum veel gunstiger dan van twee overjarige. Bij huidige prijsontwikkeling leidt bovendien elke vertraging tot kostenverhoging.

Vernieuwen betekent ook het toepassen van nieuwe materialen en voorzieningen, die het beweegplezier en de talentontwikkeling bevorderen. Een functioneel zwembad, een specifieke gymsporthal plus drie spelsporthallen maken het nieuwe sportcentrum een eigentijdse ontmoetingsplaats voor vele vormen van bewegen en takken van sport. Multifunctionaliteit is leidend geweest bij het ontwerp. Daardoor kunnen ook regionale wedstrijden en toernooien er plaatsvinden. Duizenden kinderen, volwassenen en senioren ontmoeten elkaar wekelijks, misschien dagelijks, in het nieuwe sportcentrum. In de post coronatijd hebben onze binnensportverenigingen daar enorm behoefte aan.

Zodra het nieuwe sportcentrum er staat, kunnen Calluna’s zwembad en sporthal plus de Wethouders Balverszaal worden afgebroken. De gronden die vrij komen, kunnen voor woningbouw dienen. En Ermelo schreeuwt om woningen voor starters, gezinnen en senioren. Elke politieke groepering in Ermelo zegt woningbouw heeft prioriteit. Bedenk dan wel, dat wie de realisatie van het nieuwe sportcentrum vertraagt ook de woningbouw in Ermelo vertraagt. Alles hangt met elkaar samen. Hoe logisch is dat!

Op 2 februari is de oproep aan de inwoners gedaan om deze maand een passende naam te bedenken voor het nieuwe sportcentrum. Ik ben lid van de gemeentelijke Selectiecommissie, die vele voorstellen hoopt te ontvangen. Dat geeft het signaal, dat het nieuwe sportcentrum eraan komt. Sportverenigingen en scholen in Ermelo kijken ernaar uit. Laat dat enthousiasme vanaf nu doorklinken in de besluiten van de gemeenteraad. Even geen partijpolitiek maar dien nu het belang van heel Ermelo.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen