College Ermelo wil grasmat ’t Weitje geschikt maken voor evenementen

Foto: Grietje-Akke de Haas

Op 18 maart heeft de gemeenteraad de beleidskaders evenementen Ermelo 2021 vastgesteld, onder voorwaarde. De gemeenteraad wilde namelijk dat het college komt met een plan over het herstel van de ondergrond en grasmat van ‘t Weitje tussen de evenementen door.

Evenementendorp
Als het aan het college ligt wordt ’t Weitje geschikt gemaakt voor middelgrote of grote evenementen. Deze optie zou bijdragen aan de doelstellingen van de beleidskaders evenementen Ermelo 2021, om zich te ontwikkelen als evenementendorp voor culturele evenementen en sportevenementen.

Kosten € 25.000,00
De kosten van het geschikt maken bedragen € 25.000,00 exclusief btw. Omdat hiervoor binnen de beschikbare begrotingsposten geen budget beschikbaar is zal dit als nieuw beleid moeten worden meegenomen in de kadernota 2022 als nieuw beleid.

Anders maximaal 3
Een andere optie die het college overigens afraadt, is maximaal 3 middelgrote of grote evenementen toe te staan op ’t Weitje. Dan moet echter na ieder middelgroot of groot evenement ’t Weitje opnieuw moeten worden onderhouden. Ook kan het gedurende maximaal 10 weken niet worden gebruikt omdat de ondergrond en grasmat zal moeten herstellen. Bovendien moet de schade worden verhaald bij de organisator van het betreffende evenement, een kostenpost van al gauw € 3500,00.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen