ChristenUnie brengt duurzame oplossingen uit Ermelo naar Den Haag

Foto: ChristenUnie

Raadsleden (en kandidaten) van de ChristenUnie hebben zaterdag 6 maart meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

Dit bericht ChristenUnie Ermelo.

Stokje doorgeven
De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven.

Van Hattem, door Ermelo naar Amersfoort
Eén van de routes liep van Hattem door Ermelo naar Amersfoort. In elke gemeente werd een lokaal initiatief toegevoegd. ChristenUnie Ermelo raadslid Dick Tillema stapte samen met Tweede Kamerlid én kandidaat Eppo Bruins op de fiets om zijn lokale oplossing door te geven richting Den Haag. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Het faciliteren van (snel)fietsroutes en fietsvoorzieningen in centra van steden en dorpen draagt hier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland.”

Aandacht voor fietsroutes
Ook in Ermelo is er regelmatig aandacht voor fietsroutes. Het pad langs de Groevenbeekse hei wordt verbeterd en de fractie van de ChristenUnie Ermelo heeft steun gekregen voor het idee om in het plan voor Landgoed Veldwijk fietsers voorrang te geven.

Rekening houden met anderen
Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik en Pieter Grinwis, die alle initiatieven meenamen naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht”, aldus Carla Dik en Pieter Grinwis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden