Progressief Ermelo zamelt speelgoed in voor kinderen van de Voedselbank

De fractie van Progressief Ermelo.
Foto: Harro Bannink

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november én op vrijdag 27 en zaterdag 28 november zamelt Progressief Ermelo speelgoed in voor de kinderen van de Voedselbank. Leden van de partij zijn dan van 13.00u tot 17.00u aanwezig op het Pauwenplein in het centrum van het dorp.

Dit bericht Progressief Ermelo.

Cadeautje kopen
Het winkelend publiek wordt gevraagd om een cadeautje te kopen voor de kinderen van de Voedselbank. Want niet alle kinderen hebben het geluk om af en toe een cadeautje te krijgen. Dat heeft vaak met geldgebrek te maken. Ook in Ermelo groeien er kinderen op in huishoudens die niets extra’s te besteden hebben.

65 gezinnen
Op dit moment ontvangen 65 gezinnen in Ermelo wekelijks een levensmiddelenpakket. Inclusief kinderen zijn dat in totaal 160 personen. Dat lijkt misschien niet veel. Maar die aantallen lopen nu al op met zo’n 5 tot 7%. Landelijk verwacht de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland 50 % groei. In onze regio, de Noord-Veluwe zal dat zo’n 20 tot 30 % zijn. Dat komt omdat in onze omgeving de mensen van oudsher een sociaal vangnet hebben. Familie, ouders springen vaak bij.

Maak een kind blij
Het ingezameld speelgoed wordt door de Voedselbank uitgegeven aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De cadeautjes zijn trouwens niet enkel bedoeld voor het Sinterklaasfeest of voor de Kerst maar ook voor verjaardagen. Dus het gehele jaar door. Met het steunen van deze actie maakt u een kind blij.

  • P.S. Gebruikte knuffels en 2e hands speelgoed mogen om hygiënische reden en vanwege corona niet in ontvangst worden genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden