Actiegroep Vrienden van Calluna Ermelo start petitie: ‘Tarieven zwembad Calluna moeten omlaag’

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De tarieven van zwembad Calluna in Ermelo moeten omlaag. Dat vindt Vrienden van Calluna. Ben je het eens met de actiegroep? Onderteken dan de petitie die Vrienden van Calluna vandaag, dinsdag 13 oktober, online heeft gezet.

Klik HIER voor de petitie.

Extreem gestegen
De actie groep vindt: “Sportbedrijf Interactie (waarvan de gemeente Ermelo zowel 100% aandeelhouder, eigenaar als opdrachtgever is) heeft per 1 juli 2020 onevenredige prijsverhogingen toegepast voor zwembad Calluna. Blijkbaar geldt de afgesproken tariefsverhoging van 1,7% alleen voor het losse kaartje, De andere tarieven zijn, soms onder het mom van een zogenaamd ander product, extreem gestegen met tientallen en soms met meer dan honderd procent. Ook de prijs van deelname aan diverse doelgroepen is sterk in prijs gestegen. De nieuwe tarieven vormen een belemmering voor oudere mensen en gezinnen met jonge kinderen om te gaan zwemmen en/of deel te nemen aan bepaalde doelgroepen. Dat heeft nu al geleid tot een grote terugloop van het aantal bezoekers en deelnemers aan doelgroepen van zwembad Calluna. De gemeenteraad van Ermelo heeft op woensdag 7 oktober jl. een motie aangenomen om de zwemtarieven van alle producten, die met meer dan 1,7% gestegen zijn, per direct terug te draaien.” Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Verbolgen
Wethouder Laurens Klappe reageerde verbolgen op de motie. Hij ontraadde niet alleen de motie in te dienen, maar stelde zelfs dat het college er geen gehoor aangeeft. De meerderheid van de gemeenteraad wil echter dat het college de verhoging van de zwemtarieven terugdraait.

Dringend beroep
De actiegroep Vrienden van Calluna stelt: “Een college, dat volgens het eigen programma dichtbij haar inwoners wil staan, moet de wens van de gemeenteraad uitvoeren. Wij doen daarom een dringend beroep op wethouder Klappe van Sportzaken om de motie over de tariefsverhogingen die is aangenomen op woensdag 7 oktober door de gemeenteraad van Ermelo met 13 stemmen voor en 8 stemmen tegen, uit te voeren, zodat zwembad Calluna voor alle Ermelose burgers betaalbaar blijft.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden