CDA Ermelo vraagt uw mening over de energie- en klimaatdoelstellingen

Foto:

CDA Ermelo vraagt uw mening over de energie- en klimaatdoelstellingen van de gemeente Ermelo. 

Op woensdag 12 juni organiseert de politieke partij een avond om in gesprek te gaan over deze energie- en klimaatdoelstellingen. Erik van der Weide woordvoerder duurzaamheid van het CDA Ermelo: “Iedereen is welkom en we willen er een interactieve avond van maken. We hopen op die manier een goede inschatting te maken hoe de samenleving over dit onderwerp denkt.”

Realistisch?
Want hoe realistisch zijn de energie- en klimaatdoelstellingen van de gemeente Ermelo? Dat vraagt het CDA Ermelo zich af. Jaren geleden heeft de gemeenteraad besloten om in 2030 energieneutraal en in 2035 klimaatneutraal te worden. Daarmee is de gemeente Ermelo een voorloper op andere gemeenten. Onlangs zijn er verschillende evaluaties verschenen waaruit blijkt dat met de huidige koers de gemeente Ermelo de doelstellingen niet gaat halen. Dat betekent dat er of een andere koers moet worden gevaren met meer investeringen in isolatie en grootschalige opwek van duurzame energie, of dat de klimaatdoelstellingen moeten worden losgelaten. Maar wat vinden inwoners hiervan?

‘We halen het zo niet’
Van der Weide stelt: “Als we doorgaan met het beleid zoals we dat tot 2019 hebben gevoerd, halen we overduidelijk onze doelstellingen niet. Voor ons reden om die doelstellingen en het beleid kritisch tegen het licht te houden. Om deze reden organiseren wij een avond over dit onderwerp.”

Iedereen is welkom
De avond vindt plaats op woensdag 12 juni in het Pakhuis. We beginnen om 19.30 uur en iedereen is welkom. Opgeven is niet verplicht, maar mag via [email protected] en het is fijn als u uw mobiele telefoon mee kunt nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden