College Ermelo wil parkeerplaatsen op de Markt, Burgemeester Langmanstraat en Chevallierlaan vernieuwen

Foto: Google Maps

Het college van burgemeester & wethouders stelt de gemeenteraad voor om de parkeerplaatsen op de Markt, Burgemeester Langmanstraat en Chevallierlaan te vernieuwen. De gemeenteraad spreekt zich in juli uit over dit voorstel. De voorgestelde plannen zijn onderdeel van het project Markt. De gemeente Ermelo is al langere tijd actief met de ontwikkeling van dit gebied.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 3 juni.

Markt
Met het project Markt wordt een impuls gegeven aan de versterking van het kernwinkelgebied in Ermelo. Zo is er een vergunning verleend voor de nieuwbouw van de ALDI en is de gemeente in gesprek met PLUS over nieuwbouw van deze supermarkt en de vestiging van een andere formule. Om alle bezoekers te kunnen ontvangen is ook een nieuwe parkeerplaats met meer parkeervakken noodzakelijk. De realisatie van de winkels met voldoende parkeerplaatsen maakt onderdeel uit van de maatregelen om het centrum van Ermelo te vernieuwen.

Toekomstbestendig en duurzaam
Het college stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor een scenario waarbij er ook voldoende aandacht wordt geschonken aan het behoud van waardevolle en monumentale bomen en de gevolgen van klimaatverandering. Er wordt onder andere rekening gehouden met voldoende ruimte voor waterberging om wateroverlast te voorkomen.

Ontwerp
Het college stelt de gemeenteraad in de gelegenheid om wensen en bedenkingen te uiten en als kaders mee te geven. Deze kaders zijn de leidraad voor het ontwerpproces. Bij het ontwerpproces worden belanghebbenden uitgenodigd om hun visie te geven. Wethouder Klappe: “De openbare ruimte is van alle inwoners. Het college gaat graag met hen in gesprek, zodat er in het ontwerp optimale keuzes worden gemaakt.”

  • Na het besluit van de gemeenteraad wordt gestart met het ontwerpproces van de Markt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden