Politiek Café Ermelo: ‘Wolf omarmen of afschieten?

Foto: Café De Molenaer (bewerkt)

Ongeveer 150 jaar terug kwam de wolf hier ook naartoe met de bedoeling zich op de Noordwest Veluwe te vestigen. Toen werden ze met wolvenjachten afgeschoten.

Wolf centraal
Dit zeggen Germa Greving, directeur van Museum Het Pakhuis en Jack van Zundert van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Het presentatieduo zet de wolf centraal tijdens Politiek Café Ermelo op dinsdag 7 mei in Café De Molenaer, Stationsstraat 13, aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur.

Angst
De organisatie van Politiek Café Ermelo heeft een aantal prominente gasten uitgenodigd, voor- én tegenstanders, die met elkaar in discussie gaan. Germa en Jack: “Je merkt in toenemende mate dat er een beetje angst is voor de komst van de wolf. Mensen vragen zich af of ze op termijn nog wel veilig door de bossen kunnen wandelen, agrariërs vrezen voor hun belangen en weer anderen zijn bang voor eventuele overpopulatie van de wolf.”

Duivel in persoon?
Dick van der Meulen, auteur van het boek ‘De kinderen van de nacht’ leidt de avond in. Hij kan namelijk heel boeiend vertellen over de wolf, kameraad in de oertijd en stamvader van alle honden, die zich na de oudheid ontwikkelde tot de duivel in persoon. Eeuwenlang is hij met alle middelen bestreden – tot er, recent, een kentering kwam. Steeds meer mensen noemen hem nu ‘de kroon op het moderne natuurbeleid’.

Belofte maakt schuld: Voetgangers en fietsers voorrang in de Stationstraat!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden