BurgerBelangen Ermelo gaat met ‘de billen bloot’, want belofte maakt schuld

Weet u nog hoe BurgerBelangen Ermelo woensdagavond 20 december 2017 haar verkiezingsprogramma 2018-2022 presenteerde?
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Onder de noemer Belofte maakt schuld, organiseert BurgerBelangen Ermelo een bijeenkomst op maandag 6 mei om 20.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats op een nog nader te bepalen locatie. Belangstellenden kunnen zich opgeven via [email protected]

Weet u het nog?
Weet u nog hoe BurgerBelangen Ermelo woensdagavond 20 december 2017 haar verkiezingsprogramma 2018-2022 presenteerde voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, in Restaurant/Grand café Peacock’s? Klik HIER voor eerdere berichtgeving. Hoe de kandidaten vol enthousiasme zeiden hun voornemens te willen waarmaken, als u maar op hen zou stemmen? Dat de partij tenminste één voornemen heeft waargemaakt, en dat is mee regeren, samen met Progressief Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo. Maar hoe staat het er met de rest van de beloftes voor?

Hondenbelasting afschaffen
Dat varieert van schoolzwemmen opnieuw introduceren, zodat alle kinderen met een zwemdiploma van school gaan; binnen vier jaar 240 sociale woningen realiseren, zodat jongeren of eerder en makkelijker in staat zijn een woning te kopen starters en de hondenbelasting afschaffen.

‘Hoe kan dat nou?’
Bestuursvoorzitter BurgerBelangen Ermelo Gerard Lam geeft het meteen grif toe. “Verkiezingsprogramma’s staan zo vol met 60 á 70 doelstellingen om te realiseren. Dit terwijl er maar een klein deel worden gerealiseerd; hoe kan dat nou? In die zin zouden deze programma’s van tevoren doorgerekend moeten worden. Dan weet je dat sommige zaken niet vallen te realiseren of later in verband met een oplopend tekort. Naar mijn mening is programma’s doorrekenen een belangrijk middel om het vertrouwen van de burger in de politiek weer terug te krijgen. Ook onze partij had 60 á 70 actiepunten met 20 speerpunten. Mensen kiezen immers voor een bepaalde partij zodat deze dingen aanpakt. Tegen deze achtergrond is het toch raar dat deze kiezers tussentijds niet horen waarom zaken (nog) niet voor elkaar zijn. Daarom willen wij wij als Burgerbelangen Ermelo proberen het anders te doen.”

Interactief
Met anders bedoelt Lam een bijeenkomst beleggen (zie kader) voor alle mensen, ruim 2000, die hebben gestemd op BurgerBelangen Ermelo om tussentijds rekenschap af te leggen. Overigens zijn ook andere belangstellenden welkom. Het belooft een interactieve bijeenkomst te worden met Evert ten Napel als discussieleider. Ofwel: BurgerBelangen Ermelo gaat met ‘de billen bloot’, want ‘Belofte maakt schuld’.

Bij de les blijven
Lam hoopt echt dat het storm gaat lopen voor deze bijeenkomst. “Als er namelijk voldoende animo voor is, wil BurgerBelangen Ermelo graag elk jaar zo’n bijeenkomst houden. Temeer omdat het ons ook dwingt het lopende jaar bij de les te blijven.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden