Gemeenteraad Ermelo behalve CDA wil ballonnen oplaten verbieden

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Met uitzondering van CDA Ermelo wil de gemeenteraad het ballonnen oplaten verbieden, en het verbod laten opnemen in de APV 2019 (Algemene Plaatselijke Verordening). Dit is vanavond, donderdag 4 april, besloten.

Restanten van ballonnen zijn immers schadelijk voor het milieu. Bovendien worden de restanten opgegeten door vissen, vogels en andere dieren en zorgen voor dierenleed door verstrikking in linten of uithongering na het eten van ballonresten.

Tot die tijd is de gemeenteraad van mening dat de gemeente Ermelo een ontmoedigingsbeleid moet voeren voor het oplaten van ballonnen. Erik van der Weide van CDA Ermelo stemde tegen de motie die was ingediend door Progressief Ermelo, ChristenUnie Ermelo, SGP Ermelo en VVD Ermelo. Hij erkende de kwalijke gevolgen van het oplaten van ballonnen, is voor een ontmoedigingsbeleid, maar vindt het te ver gaan om een verbod erop te regelen via de APV.

Burgemeester André Baars voorziet geen problemen de procedure op termijn te starten om het verbod te laten opnemen in de APV. Een ontmoedigingsbeleid wil hij vormgeven door scholen en bedrijven te informeren via de reguliere kanalen van de gemeente Ermelo, en een algemeen artikel op de gemeentepagina.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden