CDA Ermelo krijgt de handen niet op elkaar voor beheerdersrol bij maatwerkwoningen

Foto: CDA Ermelo

CDA Ermelo krijgt de handen niet op elkaar voor beheerdersrol bij maatwerkwoningen. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 maart heeft het CDA Ermelo een motie ingediend waarin zij het college opdrachten meegaf om bij de realisatie van maatwerkwoningen een beheerdersfunctie mee te nemen.

Dit bericht CDA Ermelo:

Woordvoerder Daphne Visser diende de motie in: “Ermelo is een inclusieve samenleving, waarin een plek is voor iedereen. Helaas kende de realisatie van de maatwerkwoningen een valse start en werd de omgeving te weinig betrokken.”

Verschillende inwoners spraken hun bedenkingen uit over de locatie Zandkampweg, waaronder het platform Zandkampweg en o.b.s. De Arendshorst. Visser hierover: “Draagvlak van de omgeving is essentieel bij dit soort projecten. Wij denken een hoop zorgen weg te kunnen nemen door de beheerdersfunctie toe te voegen. Dit is mogelijk, blijkt ook uit de criteria van het college, door minimaal vijf woningen te plaatsen. Samen optrekken met de regio, waaronder Harderwijk, maakt dit mogelijk. Helaas vonden wij in de raad geen meerderheid.”

Wethouder De Haan spreekt op 3 april met Harderwijk over de maatwerkwoningen. “Wij wensen de wethouder veel wijsheid toe tijdens deze gesprekken en hopen alsnog dat er minimaal vijf woningen, inclusief beheerdersrol, worden gerealiseerd”, besluit Visser hoopvol.

Reacties

article
41981
CDA Ermelo krijgt de handen niet op elkaar voor beheerdersrol bij maatwerkwoningen. Tijdens de raadsvergadering van
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20190308/cda-ermelo-krijgt-de-handen-niet-op-elkaar-voor-beheerdersrol-bij-maatwerkwoningen/
2019-03-08T20:59:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/03/08205848/10EN-CDA-Daphne.jpg
Politiek