Politiek Café Ermelo zet Provinciale Statenverkiezingen centraal

Café De Molenaer, Stationsstraat 13.
Café De Molenaer, Stationsstraat 13.
Foto: Café De Molenaer

Op woensdag 20 maart mag je de leden voor de Provinciale Staten kiezen. Wil je meer weten over wat de Provincie nu eigenlijk betekent voor Ermelo en de regio? Kom dan vooral dinsdag 12 maart naar Politiek Café Ermelo, dat wordt gehouden in Café De Molenaer aan de Stationsstraat 13, aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur.

Politiek Café Ermelo heeft voor deze avond lokale en provinciale politici uitgenodigd. In een ongedwongen sfeer gaan zij onder leiding van Jack van Zundert van Bibliotheek Noordwest Veluwe, en Germa Greving, directeur Museum het Pakhuis, met elkaar in gesprek en het publiek. Thema’s die onder meer centraal staan zijn:

  • De bereikbaarheid van Ermelo die onder druk staat door het toenemende verkeer.
  • De Regionale Energie Strategie: hoe staat de regio waar Ermelo toebehoort ervoor? Wat als de klimaatdoelstellingen niet worden gehaald?
  • De omgevingsvisie: hoe wordt een goede balans bereikt tussen wonen, de natuur en recreatie?

Daarnaast komt ook het programma Sterk bestuur in Gelderland aan de orde. Gaan we als afzonderlijke gemeenten nog beter samenwerken om de bestuurskracht te vergroten, of moeten kleine gemeenten, zoals Ermelo, worden heringedeeld tot grotere gemeenten?

  • Politiek Café is een initiatief van Bibliotheek Noordwest Veluwe.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen