CDA Ermelo vreest tweedeling wijken door spoorwegovergangen

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het CDA Ermelo heeft onlangs schriftelijke vragen gesteld over de te verwachte toename van sluitingstijden bij de spoorwegovergangen aan de Horsterweg en de Telgterweg. Woordvoerder Dick te Brake vreest een tweedeling van de Ermelose wijken.

Dit bericht CDA Ermelo.

Negatieve gevolgen
Wethouder Wouter Vogelsang heeft als antwoord gegeven dat het college in de onderzoeksfase van de nieuwe dienstregeling is geraadpleegd door de NS. Het college heeft daarbij duidelijk aangegeven wat de negatieve gevolgen zijn van het toenemende treinverkeer voor Ermelo. Ook de provincie Gelderland is benaderd om druk uit te oefenen op ProRail en de NS.

Wachttijden verminderen
In januari heeft daarnaast een eerste gesprek plaats gevonden tussen de gemeente en ProRail. Doel van het gesprek was om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de wachttijden bij de spoorwegovergangen te verminderen. Beide partijen gaven toen aan dat er waarschijnlijk een diepgaand onderzoek komt waarin kansrijke ideeën om de wachttijden te verminderen boven tafel moeten komen. Na dit onderzoek zullen ProRail en NS initiatief nemen om de overlast van het treinverkeer voor Ermelo te beperken.

Wijken goed bereikbaar houden
“Als CDA Ermelo zijn we blij met de houding van het college om de gesprekken met betrokken partijen met spoed op te pakken. Wil de gemeente Ermelo de wijken goed bereikbaar houden, dan moet er snel een plan van aanpak worden gepresenteerd”, stelt te Brake.

Reacties

article
41907
Het CDA Ermelo heeft onlangs schriftelijke vragen gesteld over de te verwachte toename van sluitingstijden
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20190302/cda-ermelo-vreest-tweedeling-wijken-door-spoorwegovergangen/
2019-03-02T19:13:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/03/02191312/37EN-Spoor.jpg
Politiek