Raadslid VVD Ermelo Dimitri Poos stapt op

Herma van der Weide en Dimitri Poos.
Herma van der Weide en Dimitri Poos.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Dimitri Poos treedt terug als VVD raadslid in Ermelo.

Dit bericht VVD Ermelo maandag 19 november.

Moeite
De heer Poos stelt persoonlijk moeite te hebben met de wijze waarop interne besluitvormingsprocessen binnen zijn raadsfractie verlopen. Anderzijds wil hij geen sta in de weg zijn in de voortgang van het vele politieke werk in de gemeente. Hij acht het dan beter om terug te treden en de raadszetel over te dragen aan een liberale opvolger.

Opvolger
Dat wordt na zijn terugtreding de nummer 3 van de VVD kieslijst, Monique van den Broek, die nu al betrokken is als VVD fractievertegenwoordiger.

Tweede op de kieslijst
Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar kreeg de VVD de electorale steun voor twee raadszetels. Lijsttrekker Herma van der Weide-van ’t Hoff en Dimitri Poos als tweede op de kieslijst traden toe tot de gemeenteraad. De VVD vormde spoedig een coalitie met Progressief Ermelo, Burgerbelangen Ermelo en de SGP.

Jammer
Hans van Zetten, bestuurlijk teamleider van de VVD Ermelo, stelt het altijd te betreuren als een fractielid tussentijds terugtreedt. Gelukkig staat Monique van den Broek als ingewerkte volksvertegenwoordiger klaar om de functie over te nemen. Daarmee is de liberale inbreng van twee zetels in de gemeenteraad van Ermelo geborgd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen