Esther Heutink-Wenderich uit Ermelo voorgedragen als wethouder van gemeente Enkhuizen

Foto: Eigen foto

Esther Heutink-Wenderich, oud-wethouder en raadslid voor CDA Ermelo, wordt voorgedragen als derde wethouder van de gemeente Enkhuizen, tijdens de gemeenteraad op 25 september. De voordracht is unaniem besloten door de commissie. Haar portefeuilles worden financiën, economie, toerisme en duurzaamheid.

Dit bericht de gemeente Enkhuizen.

Raadsbreed
Voor de zomer is het raadsbreed akkoord vastgesteld. Daarna is door de gemeenteraad besloten dat Dorus Luyckx en Erik Struijlaart worden voorgedragen voor herbenoeming als wethouders van de gemeente Enkhuizen. Daarnaast werd een vacature opengesteld voor een derde wethouderspost.

Uit 28 kandidaten
Esther Heutink-Wenderich (48) is uit 28 kandidaten geselecteerd. Zij is momenteel werkzaam bij Lysias Consulting Group en houdt zich bezig met advisering en interim-management in het publieke domein. Tot de gemeenteraadsverkiezingen was zij wethouder in de gemeente Ermelo. Nu is zij lid van de gemeenteraad in die gemeente voor het CDA.

Veel zin in
“De gemeenteraad van Enkhuizen zegt dat ‘het de democratische plicht van de raad is om altijd te zoeken naar een zo groot mogelijke steun voor een voorstel’. Dat is mij uit het hart gegrepen. Het zoeken naar verbinding, draagvlak en samenwerking vind ik enorm belangrijk”, aldus Esther Heutink-Wenderich die veel zin heeft om in Enkhuizen aan de slag te gaan als wethouder.

Reacties

article
38815
Esther Heutink-Wenderich, oud-wethouder en raadslid voor CDA Ermelo, wordt voorgedragen als derde wethouder van de
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20180911/esther-heutink-wenderich-ermelo-voorgedragen-als-wethouder-gemeente-enkhuizen/
2018-09-11T21:03:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/09/11210036/37EN-EstherH.jpg
Politiek