Vrienden van Calluna kan niets met verklaring college van Ermelo

Het huidige zwembad Calluna.
Het huidige zwembad Calluna.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Vrienden van Calluna kan niets met het standpunt van het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, dat maandag 27 augustus in een persverklaring zei afstand te nemen van de website van de Vrienden van Calluna.

Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Vrienden van Calluna (VvC) geeft de volgende reactie op de persverklaring van het college.

Geacht college.

In bovenstaande persverklaring neemt u afstand van de inhoud van de VvC website www.vriendenvancalluna.nl 

Wat u daarmee wilt zeggen ontgaat de VvC echter. De VvC website is in de eerste plaats bedoeld als communicatiemiddel voor de grote achterban van de VvC. Op deze wijze zijn zij nu ook op de hoogte van de politieke ontwikkelingen en de acties en reacties daarop van de VvC. Uiteraard zijn politici ook welkom en mogen van alles vinden over de inhoud van de VvC website. Ook de VvC staat open voor vragen en commentaar en beantwoordt deze ook altijd. 

Uw enige opmerking als college is dat er op de website feitelijke onjuistheden staan vermeld. U zegt echter niet welke! Dit is een vorm van wollig taalgebruik waar de lezer dus niets mee kan. Op deze wijze kan de VvC de inhoud ook niet aanpassen dan wel verbeteren (als we dat zouden willen).

Ook betreurt het college dat de VvC een gesprek met de verantwoordelijke wethouder in juni j.l hebben afgezegd. Dat is juist. Waarom hebben de VvC afgezegd? De VvC emails aan het college betroffen allerlei (ook technische) zaken en vragen over de uitvoering van de collegeplannen en financiële details daarvan.

Deze zaken kun je niet mondeling afdoen, de VvC hebben steeds om schriftelijke antwoorden gevraagd maar tot op heden niet ontvangen. De VvC wilde in beginsel nog wel komen praten maar verzocht om een schriftelijk verslag van het gesprek. Dat is geweigerd. Daarop hebben de VvC het gesprek afgezegd. En nog steeds worden de VvC niet serieus genomen en genegeerd.

Verder stelt wethouder van der Velden dat hij zeer hecht aan een open gesprek met iedereen die mee wil praten over ontwikkelingen in Ermelo. Zijn deur staat altijd open. De VvC hechten echter ook zeer aan een schriftelijk antwoord van het college of de wethouder op schriftelijke vragen van de burgerij. Dat is geen gunst maar een verplichting van het college die niet nagekomen wordt.

Conclusie: De VvC nemen kennis van uw mededeling dat u afstand neemt van de inhoud van de VvC website. De VvC gaan echter niet akkoord met het feit dat onze schriftelijke correspondentie aan u niet schriftelijk wordt beantwoord. Zie daarvoor ook de VvC brief dd 16 augustus 2018 aan het college elders op deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen