‘College Ermelo negeert de Vrienden van Calluna’

Het huidige zwembad Calluna.
Het huidige zwembad Calluna.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het college van B&W in Ermelo negeert de Vrienden van Calluna. Dat vindt de actiegroep Vrienden van Calluna (VvC) die ijvert voor een volledig recreatiebad in een open nieuw Calluna. In een brief aan het college schrijven worden de grieven uiteengezet.

Geacht College.

Na de installatie van het huidige college hebben de Vrienden van Calluna (VvC) een aantal malen met u, dan wel met een wethouder dan wel met projectleider P. Louwerse gecorrespondeerd over uw plannen betreffende een nieuw Calluna. Het betreft de volgende e-mails:

1. VvC aan college d.d. 10 mei 2018.
2. VvC aan wethouder W. Vogelsang d.d. 21 mei 2018.
3. VvC aan wethouder L. van der Velden d.d.17 juli 2018. Hierop hebben de VvC een ontvangstbevestiging van u gekregen met de mededeling dat projectleider P. Louwerse de brief zal beantwoorden.
4. VvC aan P. Louwerse d.d. 19 juli.

Op deze correspondentie hebben de VvC tot op heden geen schriftelijk antwoord ontvangen. De VvC hebben daardoor de indruk dat zij (en daarmee een groot aantal andere belanghebbenden) niet serieus worden genomen en genegeerd worden. De VvC vinden dat heel onaangenaam en hebben daarom de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur (Awb) geraadpleegd om te bekijken wat daarover staat genoteerd.

Met name het Fair-play beginsel is daar duidelijk over:

Het bestuur moet de burger eerlijk en behoorlijk tegemoet treden. Daarbij zijn drie aspecten van het Fair-play beginsel van belang:

1. Het verbod op vooringenomenheid (art 2:4 Awb).
2. Het gebod om de burger in staat te stellen zijn kansen te benutten en daarbij procedurele mogelijkheden van de burger niet te frustreren. De burger mag niet met een kluitje in het riet worden gestuurd. Tevens moet het bestuur open kaart spelen. Het bestuur mag de rechten van de burger niet krenken door een onverwachte beslissing te nemen. Zeker niet als de positie van de burger daardoor verslechtert.
3. Het verbod voor het bestuur om eenzijdig de spelregels te wijzigen.

Gelet op de komende politieke ontwikkelingen in de komende maanden over het recreatiebad in een nieuw Calluna verzoeken de VvC daarom nadrukkelijk om op korte termijn concreet en verifieerbaar schriftelijk antwoord te krijgen op de hierboven genoemde correspondentie van de VvC.

Met vriendelijke groeten, mede namens de VvC, Jan Jaap de Groot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen