Vrienden van Calluna nu ‘op ramkoers’ richting volledig recreatiebad

Het huidige zwembad Calluna.
Het huidige zwembad Calluna.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het politieke zomerreces 2018 is ten einde. Maar de Vrienden van Calluna (VvC) hebben niet stilgezeten. Dit verklaart VvC in een persbericht op woensdag 22 augustus.

Eigen website
“We hebben een eigen website gemaakt: www.vriendenvancalluna.nl . Op deze website staat alles wat u moet / wilt weten over de afgelopen, de huidige en de toekomstige plannen en acties van het gemeentebestuur en de VvC met betrekking tot het recreatiebad in een nieuw Calluna. De VvC zijn, zoals u weet, een vastbesloten voorstander van een volledig recreatiebad in een open nieuw Calluna.

Definitief besluit
Begin juni 2018 heeft het huidige college besloten het recreatiebad uit het raadsbesluit van 5 juli 2017 te verwijderen. Dit collegebesluit is een advies aan de gemeenteraad die daarover dit najaar een definitief besluit gaat nemen.

Iedereen is welkom
De voorbereiding van dit raadsbesluit start met een vergadering van de raadscommissie S & M op woensdag 19 september 2018 om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Iedereen is welkom. Op deze vergadering kan de bevolking haar mening over het recreatiebad mondeling en/of schriftelijk naar voren brengen, zie hiervoor onze website.

Bezwaar aantekenen
Na deze vergadering op 19 september volgt de besluitvormende raadsvergadering. Datum nog niet bekend. Als de huidige gemeenteraad besluit het recreatiebad niet in het nieuwe Calluna op te nemen dan gaan de VvC bezwaar aantekenen bij de (onafhankelijke) Commissie Bezwaarschriften van de gemeente Ermelo. Hoe gaat dat verder? Als dit gaat plaatsvinden kunt u op onze website lezen hoe de procedure van het bezwaar verloopt en wat daar de uitslag van is.

  • De VvC rekenen op uw steun en staan open voor vragen en commentaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen