CDA Ermelo wil zich opmaken voor de komst van de wolf

Op werkbezoek bij camping Marbacka.
Op werkbezoek bij camping Marbacka.
Foto: Eigen foto

Is Ermelo klaar voor de komst van de wolf? Dat vraagt CDA Ermelo zich af in een persbericht.

CDA Ermelo schrijft:

Ermelo staat bekend om het vele wild dat in de bossen en rond het dorp leeft. Voor toeristen en inwoners een extra reden voor ontspanning. Maar voor veel inwoners ook vaak een reden voor frustratie. Aanrijdingen op de Ermelose wegen komen heel veel voor, net als schade aan agrarische – en recreatiebedrijven. Tijdens een werkbezoek van CDA Ermelo en CDA Gelderland aan de camping Marbacka aan de Leuvenumseweg in Ermelo zijn deze problemen met de eigenaren van deze familiecamping besproken.

Schade bij campings
De hekken die worden geplaatst om het wild niet te laten oversteken op de wegen, zorgen er vaak voor dat het wild naar de campings en recreatieparken wordt geleid. Zwijnen ploegen de grasvelden voor stacaravans en campingplekken om. Woordvoerder openbare werken Dick te Brake wil weten of hier al oplossingen voor zijn. Hij krijgt bijval van het provinciale Statenlid Engelina van Steenbrugge die dit graag op regionaal niveau wil aanpakken.

De komst van de wolf
Tijdens het werkbezoek is er ook nagedacht over de gevolgen die de komst van de wolf in onze omgeving zou hebben. De berichten uit andere provincies en het grensgebied met Duitsland geven aan dat de mogelijkheid reëel is dat ook snel in het bosgebied van Ermelo wolven kunnen worden verwacht.

Schriftelijke vragen
CDA Ermelo heeft schriftelijke vragen gesteld over de mogelijke komst van de wolf. Bij monde van Dick te Brake wil het CDA van het college horen wat de acties zijn als er wolven gesignaleerd worden in de omgeving van Ermelo. Te Brake: ‘Wij zijn erg benieuwd naar het beleid van de gemeente Ermelo bij onverhoopte schade door de wolf bij bijvoorbeeld schapenhouders. Is Ermelo klaar voor een eventuele komst van de wolf?’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen