CDA Ermelo valt over 9,1 miljoen euro voor verduurzaming gemeentehuis

Foto: Archief

CDA Ermelo vindt het onbegrijpelijk dat er 9,1 miljoen euro voor verduurzaming van het gemeentehuis wordt gevraagd.

Dit laat de partij van de samenleving donderdag 1 juni weten in een persbericht.

Tijdens de raadsvergadering van 30 mei is het plan voor de verduurzaming van het gemeentehuis besproken. Het college van B&W vraagt veel middelen (9,1 miljoen euro) voor besteding, verduurzaming en herinrichting van het gemeentehuis.

Samenleving boven overheid
CDA Ermelo laat bij mondde van partijleider Sarath Hamstra weten: “Het CDA Ermelo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Toch vinden we de besluitvorming voor de verduurzaming van het gemeentehuis nog niet besluitrijp en te voorbarig. Naast de ontwikkeling op het terrein van duurzaamheid, dienen we ook onze begroting sluitend te houden. We zien dat we de komende jaren forse tekorten hebben, oplopend tot 2,2 miljoen in 2022. Dan moet je keuzes maken.”

Onbegrijpelijk
Daarnaast vindt de partij van de samenleving het onbegrijpelijk dat er wel 9,1 miljoen euro voor een gemeentehuis wordt gevraagd, terwijl aan de andere kant met speels gemak een recreatiebad voor Calluna van tafel wordt geveegd, omdat hier geen geld voor beschikbaar is. “Het CDA Ermelo verkiest samenleving boven overheid. Daarnaast is het besluit voor Calluna al genomen en is dat teruggedraaid door deze nieuwe coalitie. Onbegrijpelijk en onverstandig”, stelt Hamstra.

Het goede voorbeeld geven
Hamstra voerde met duidelijke toon het woord tijdens de raadsvergadering: “En wat dan nog onbegrijpelijker is, is dat de coalitie aangeeft dat er niet genoeg geld is voor Calluna, om de oude plannen te handhaven. De oude plannen, waarbij het volledig nieuw te bouwen zwembad energie én klimaatneutraal is. Ook dat is je verantwoordelijkheid nemen en als gemeente het goede voorbeeld geven.”

Als enige partij
Het CDA Ermelo stemde als enige partij tegen de plannen voor het gemeentehuis, omdat zij pas wilde beslissen wanneer de nieuwe plannen voor Calluna bekend zijn. Dan kan er een afgewogen keuze worden gemaakt, aldus de partij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen