CDA Ermelo wil vaart zetten achter openstelling Prins Hendriklaan

De Prins Hendriklaan mag opengesteld worden.
De Prins Hendriklaan mag opengesteld worden.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het CDA Ermelo wacht met smart op de uitspraak van de rechter over de afsluiting van de Prins Hendriklaan, die binnenkort volgt. Deze blokken zijn al jarenlang onderwerp van discussie en ergernis voor veel bewoners van Ermelo.

Om duidelijkheid te krijgen stelt de partij schriftelijke vragen aan het college.

Dit bericht CDA Ermelo in een persbericht.

Na de bouwactiviteiten op Het Trefpunt is het gerechtvaardigd dat de Prins Hendriklaan een doorgaande weg gaat worden, aldus de samenlevingspartij. Het CDA Ermelo blijft erbij dat de noodzaak om de blokkade op de Prins Hendriklaan weg te halen belangrijk blijft om een goede verkeersontsluiting te maken van de wijk Het Trefpunt. Door de huidige ontsluiting van een kant voor verkeer ontstaan gevaarlijke en niet wenselijke verkeerssituaties in deze woonwijk. Zo is er maar een ontsluitingsweg van de wijk, wat een veiligheidsrisico. Daarnaast blijft de partij vasthouden aan het principe van een eerlijke verdeling van het verkeer over Ermelo.

‘Het wordt tijd’
In het nieuwe coalitieakkoord geven de coalitiepartijen aan dat bij een rechterlijke keuze tot afwijzing van de openstelling deze direct zal worden afgesloten. Indien de rechter besluit dat de afsluiting moet worden verwijderd wil het college opnieuw gaan overleggen met bewoners en belanghebbende. CDA Ermelo-woordvoerder Dick te Brake hierover: “Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt over de openstelling van de Prins Hendriklaan. De buurtbewoners wachten hier al jaren op”. Bij de, te verwachte opening, is de vraag hoe het college dit zo snel gaat uitvoeren, op een veilige manier voor alle verkeersgebruikers, ook voor fietsers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen