Vrienden van Calluna Ermelo ‘dreigen’ met gang naar bestuursrechter

Foto: Archief

Vrienden van Calluna (VvC) menen een zaak te hebben tegen de gemeente Ermelo, als het nieuwe college vasthoudt aan het realiseren van een eenvoudiger doelgroepenbad in het nieuw te bouwen zwembad Calluna. Jan Jaap de Groot van VvC: “We wachten eerst op het besluit van het college, dat zal worden genomen in mei of juni. Als het besluit ons niet aanstaat gaan we meteen bezwaar aantekenen bij de commissie bezwaarschriften. Zo nodig stappen we naar de bestuursrechter.”

Ommezwaai
Nieuwbouw van zwembad Calluna valt onder de noemer voorjaarsonderwerpen. Ofwel onderwerpen die nog voor de zomer moeten gebeuren, vooruitlopend op het maatschappelijk raadsprogramma. De Groot is daar niet over te spreken. Ook gezien het groeiende verzet van burgers tegen de ommezwaai van de nieuwe coalitie inzake de nieuwbouw van het zwembad.

Recht op een onderzoek
“In het raadsbesluit van 5 juli 2017 staat dat het nieuw te bouwen zwembad 14 miljoen gaat kosten. Onlangs is in Nederland een zwembad opgeleverd van veel meer vierkante meters en met meer zwemwater, ónder de 14 miljoen euro. Als VvC vinden wij dat de burgers er recht op hebben dat wordt uitgezocht of dat ook mogelijk is in Ermelo. Zwembad Calluna is immers veel kleiner, inclusief het recreatiebad. Nieuwbouw met recreatievoorzieningen moet dus kunnen voor onder 14 miljoen euro. Wij verzoeken het het college dit dan ook te onderzoeken, daar heeft de bevolking recht op.”

Mensen bang maken
De conclusie van de nieuwe coalitie dat de geraamde exploitatiekosten te veel gaan drukken op de gemeentebegroting, die bovendien dreigt te gaan kampen met oplopende tekorten de komende jaren, vindt VvC te voorbarig. “Er hoeft toch niet meteen een streep door het recreatiebad. Bovendien vinden wij dat de nieuwe coalitie uitgaat van een doemscenario, met als doel mensen bang te maken. In die zin gaat het er niet om wat we niet kunnen, maar wat wel mogelijk is”, stuurt De Groot namens VvC aan op een onderzoek naar het nieuw te bouwen zwembad met recreatief deel, dat minder kost dan 14 miljoen.

Een open bad
“Wij willen niet meer dan dat we nu hebben”, zegt De Groot voor alle duidelijkheid. “Geen gesloten zwembad, maar een open bad om te zwemmen, te recreëren en te ontmoeten.”

Help Mee
De Vrienden van Calluna (VvC) zijn al drie jaar actief om het bestaande recreatiebad ook in een nieuw Calluna te behouden. Daar zijn we, met onze grote achterban, in geslaagd. Dat is door de vorige gemeenteraad besloten op 5 juli 2017. Nu is er sedert enige weken een nieuw college, die een doelgroepenbad wil zonder recreatiebad. Vrij zwemmen is dan ook niet meer mogelijk.

Bent u het daar ook niet mee eens? Steun ons dan als belanghebbende bij het bezwaarschrift dat VvC gaat indienen als het collegebesluit is genomen. Dat kunt u doen door een formulier in te vullen, en in te leveren. Het formulier is verspreid op verschillende locaties in Ermelo en ook op te vragen via:

Marian van der Kruit: [email protected]

Bram Burggraaff: [email protected]

Jan Jaap de Groot: [email protected]

Hoe meer formulieren we krijgen, hoe meer kans we allen op succes maken.

Vrienden van Calluna

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen