Hondsberoerde uitlaatstroken in Ermelo binnenkort verleden tijd?

Foto: Dick Tillema

Kunnen honden binnenkort weer op een schoon hondentoilet? Als het aan de raadsleden Herma van der Weiden (VVD) en Dick Tillema (ChristenUnie) ligt wél.

Door Jeanette Kraan

Eindelijk aandacht
Met eigen ogen konden zij tijdens de vrijdag 4 mei gehouden rondwandeling in wijk West, georganiseerd door Jeanette Kraan, zien hoe het met de staat van onderhoud van diverse hondenuitlaatstroken gesteld is. Dat het onderhoud te wensen over laat hebben zij nu zelf kunnen aanschouwen. Tijdens de wandeling werden diverse punten van verbetering besproken. Oplossingen die op een eenvoudige manier gerealiseerd kunnen worden mits er eindelijk eens aandacht door de gemeente aan wordt besteed.

Hondenpoepbestrijding
De ingediende motie van CDA/ChristenUnie die vorige week unaniem is aangenomen verplicht B&W om onderzoek te gaan doen. Het wachten is nu op de gemeente en dan met name op de nieuwe wethouder die verantwoordelijk is voor ‘hondenpoepbestrijding’, Leo van de Velden. Zijn partij, de SGP, deed tijdens het indienen van de motie wat lacherig over de grootse ergernis van Nederland, hondenpoep.

Genderneutraal?
Frans Snoek sprak over het aanleggen van genderneutrale uitlaatplaatsen. Het zal toch niet zo zijn dat de SGP de scheiding van man en vrouw ook in de dierenwereld wil doorvoeren? Het zou de SGP sieren als zij hun belofte van voor de verkiezing nakomt en met eigen ogen de problematiek van de uitlaatplaatsen komt bekijken.

Voorbeeld aan nemen
Erik van der Weiden (CDA), de jonge maar ambitieuze politicus, behandelt deze kwestie in elk geval serieuzer door óók met eigen ogen te komen kijken net zoals Bart van der Knaap (BurgerBelangen Ermelo). Daar kan de SGP nog een voorbeeld aan nemen. Evenals Progressief Ermelo hebben zij tot op heden geen enkele reactie laten horen!

Bijschrift foto: Met Herma van der Weide en Jeanette Kraan op pad. Dit is zo’n voorbeeld van een hondenuitlaatmogelijkheid die nergens op slaat. Een paaltje met een groen bordje. Daarachter een gebied met bosjes tot kniehoog waar honden hun hoop moeten laten varen. Nou, zelfs een neushoorn krijg je er nog niet doorheen. Hondsberoerd dit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen