Monique van den Broek en Danielle Terpstra voorgedragen door VVD Ermelo

Monique van den Broek en Danielle Terpstra.
Monique van den Broek en Danielle Terpstra.
Foto: VVD Ermelo

Monique van den Broek en Danielle Terpstra worden door de VVD in Ermelo bij de gemeenteraad voorgedragen als fractievertegenwoordiger. Ze waren bij de gemeenteraadsverkiezingen de nummers drie en vier op kieslijst van de liberalen. Beiden zijn ervaren: Monique van den Broek als raadslid en Danielle Terpstra als fractievertegenwoordiger.

Dit bericht VVD Ermelo zondag 8 april.

Fractievertegenwoordigers zijn geen raadsleden, maar kunnen wel de woordvoering doen in de voorbereidende raadscommissievergaderingen, alwaar voorstellen worden besproken voorafgaande aan besluitvorming in de gemeenteraad.

In de Organisatieverordening gemeenteraad Ermelo 2015 is vastgelegd dat iedere fractie maximaal twee personen als fractievertegenwoordiger kan voordragen. Fractievertegenwoordigers krijgen toegang tot alle beschikbare informatie over de geagendeerde onderwerpen, behalve als er geheimhouding op rust.

Monique van den Broek zal zich bezighouden met onderwerpen die gaan over infrastructuur en ruimte, Danielle Terpstra met samenlevingszaken.

De reeds benoemde VVD raadsleden Herma van der Weide-van ’t Hof en Dimitri Poos hebben daarmee versterking gekregen in de uitoefening van hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende taken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen