Ere wie ere toekomt vindt Progressief Ermelo

Foto: Progressief Ermelo

Heel blij maar ook verbaasd is de fractie van Progressief Ermelo met de pilot warmtescan. Deze scan is een service van de gemeente Ermelo aan de bewoners van Ermelo West. De gemeente schrijft op 22 februari in een persbericht dat 540 woningen in deze wijk in februari/maart een gratis warmtescan aangeboden krijgen.

Progressief Ermelo licht woensdag 28 februari toe in een persbericht:

Al in juni 2016 hebben we als fractie voor het eerst gepleit voor zo’n gratis scan. Immers, als je inzichtelijk hebt waar warmte uit je woning wegsijpelt dan zal je eerder de noodzaak tot isoleren zien. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu.

Kroon op het werk
Bea van ’t Hul, aftredend raadslid van Progressief Ermelo (PE), ziet het als een mooie kroon op het werk wat ze verzet heeft in de afgelopen 4 jaar in het dossier duurzaamheid. “Allereerst hebben we als PE in juni 2016 het initiatief tot een motie genomen, die door een meerderheid van de gemeenteraad is aangenomen. In deze motie kreeg het college de opdracht om inzichtelijk te maken hoeveel je moet besparen op energieverbruik en hoeveel je grootschalig moet opwekken om als gemeente in 2030 energieneutraal te kunnen zijn.

Met de uitkomst van dit onderzoek hebben we moeten constateren dat je om dat doel te bereiken ook windenergie nodig hebt. Echter hoe meer je bespaart op energiegebruik des te minder hoef je op te wekken of dat nou windenergie of zonne-energie is”.

Beduusd
Enigszins beduusd is Van ’t Hul wel. “Het is ineens zo snel gegaan. Afgelopen november hebben we nog samen met Burgerbelangen Ermelo en de SGP via een motie het college opdracht willen geven voor zo’n warmtescan. Hiervoor haalden we geen meerderheid in de gemeenteraad. Naast enkele partijen was ook de wethouder duurzaamheid zeer sceptisch over de werkwijze en de uitkomst van zo’n warmtescan. Gelukkig is het idee van de warmtescan door het Natuur- en Milieuplatform voortvarend opgepakt. Zij hebben als deskundigen het college wel weten te overtuigen met genoemd resultaat.”

Doel bereikt
Voor Van ’t Hul is het verder om het even, het doel is bereikt en daar gaat het om, op naar een energieneutraal Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen