BurgerBelangen Ermelo wil uitstel van ontsluiting het Trefpunt

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

BurgerBelangen Ermelo heeft het huidige college gevraagd het dossier inzake de openstelling van de Pr. Hendriklaan voorlopig te sluiten. Deze verkiezingsbelofte is verworden tot een loopgravendossier.

Dit schrijft BurgerBelangen Ermelo in een persbericht.

Naar de mening van de fractie van BurgerBelangen Ermelo geeft het huidige college bij dit dossier een onbetrouwbare indruk door wisselend de Prins Hendriklaan open te stellen en dan weer te sluiten. Met als uiteindelijke resultaat dat tot twee maal toe de rechter de gemeente in het ongelijk heeft gesteld. In de uitspraak komt het gebrek aan motivering naar voren. Waarom in hoger beroep gaan en veel belastinggeld gebruiken als het na 3 ½ jaar nog niet lukt de juiste motivering van het verkeersbesluit uit 2014 bij de rechter neer te leggen.

Vleugellam
Bij de twee betrokken wethouders is aangekondigd dat ze de volgende raadsperiode niet terugkomen. Van een vogel die vleugellam is, kan niet worden verwacht dat deze opeens een hoogvlieger wordt. Het (volgende) college zal moeten bezien of andere ontsluitingen van het Trefpunt mogelijk zijn. Dit uiteraard in samenspraak met de bewoners van het Trefpunt. De fractie van BurgerBelangen Ermelo hecht er binnen deze raadsperiode meer waarde aan om belangrijkere onderwerpen af te ronden, dan op dit moment aan dit dossier nog een vervolg te geven.

Eenheid bewaken
De fractie van BurgerBelangen Ermelo betreurt de gehele gang van zaken waarbij bewoners en hun belangen zo tegenover elkaar zijn komen te staan. Zonder dat er voor het de bewoners in het Trefpunt in de afgelopen jaren een goede oplossing is gekomen. Door openlijk als gemeente in hoger beroep te gaan zal de tegenstelling tussen de bewoners en de gemeente alleen maar worden vergroot, zonder dat er voor alle partijen een oplossing wordt geboden. De fractie van BurgerBelangen Ermelo is van mening dat het college een verantwoordelijkheid heeft om de eenheid in de Ermelose samenleving te bewaken. Er moet daarom naar een evenwichtige bestuurlijke oplossing worden gezocht voor de ontsluiting voor de bewoners op het Trefpunt.

Oproep
BurgerBelangen Ermelo roept de partijen op om samen aan tafel te gaan om de mogelijkheden te verkennen en om zo nodig water bij de wijn te doen. De fractie van BurgerBelangen Ermelo is ervan overtuigd dat er alternatieve mogelijkheden voor ontsluiting zijn die door alle partijen kunnen worden aanvaard. In de raadsperiode 2018-2022 staat de evaluatie GVVP gepland. De fractie van BurgerBelangen Ermelo stelt voor dat het nieuwe college hierin de ontsluiting van het Trefpunt zal behandelen.

Op de vingers getikt
In deze raadsperiode zijn veel dossiers voorbij gekomen, waarbij de fractie van BurgerBelangen Ermelo tegen het handelen van het college stemde en waarbij later het college door de rechtelijke macht op de vingers werd getikt. We hebben het hier over bestemmingsplan Tonselse Veld, bestemmingsplan Postlaantje/Wegwijzer en nu dan de openstelling van de Prins Hendriklaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen