CDA Ermelo vraagt hoger beroep voor Prins Hendriklaan

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het CDA Ermelo heeft met teleurstelling kennis genomen van de uitspraak van de rechtbank Gelderland inzake het verkeersbesluit Prins Hendriklaan, Maximalaan en Alexanderlaan van 27 december 2017. Woordvoerder van het CDA Ermelo, Dick te Brake, heeft hierover vragen gesteld aan het college van Ermelo.

Dit meldt CDA Ermelo in een persbericht.

De rechter heeft aangegeven dat de argumenten die Ermelo heeft aangegeven om tot opening van de Prins Hendriklaan over te gaan, niet goed en niet zorgvuldig genoeg waren onderbouwd. Bij een goede en betere argumentatie kan de gemeente Ermelo de afsluiting wel ongedaan maken.

Actie college?
Het CDA Ermelo wil dan ook weten van het college of het college ook in hoger beroep zal gaan. En wat het college gaat doen om met een goede en zorgvuldige onderbouwing van de argumenten te komen.

Noodzaak
Het CDA Ermelo blijft erbij dat de noodzaak om de blokkade op de Prins Hendriklaan weg te halen belangrijk blijft om een goede verkeersontsluiting te maken van de wijk Het Trefpunt. Door de huidige ontsluiting van een kant voor verkeer ontstaan gevaarlijke en niet wenselijke verkeerssituaties in deze woonwijk. Bij het opheffen aan de westzijde van de afsluiting gaat de Maximalaan dienen als doorgaande weg vanuit de wijk Noord naar de Harderwijkerweg vice versa.

Gevaarlijke situaties
Deze situatie heeft ook al geleid tot gevaarlijke situaties in de woonwijk Het Trefpunt voordat de afsluiting van de westzijde van het Trefpunt een feit was. Een korte verbinding via de Prins Hendriklaan heeft de voorkeur van het CDA Ermelo, boven een omweg via de Maximalaan.

Eerlijk verdelen
Het blijft een belangrijk onderwerp voor het CDA Ermelo om de toenemende verkeersdruk in onze gemeente eerlijk te verdelen. Het kan niet zo zijn dat wijken en wegen zich hieraan willen en kunnen onttrekken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen