Rechter beslist, lanen Ermelo Noord blijven dicht

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

De Rechtbank van Gelderland heeft woensdag 27 december wijkbewoners van Ermelo Noord in het gelijk gesteld. Wat inhoudt dat het Verkeersbesluit Openstelling Prins Hendriklaan, Máximalaan en Alexanderlaan voor doorgaand gemotoriseerd verkeer is vernietigd.

Dit bericht het Wijknetcollectief Verkeer Ermelo Noord op donderdag 28 december.

Verheugd
Bert Philippi, Dick Toes, Hans Janssen, Kees Kwaaitaal en Willem Veldhuizen van het Wijknetcollectief reageren verheugd. “Vanochtend ontvingen wij van de Rechtbank Gelderland de uitspraak in onze zaak. De rechter heeft het Verkeersbesluit 2017 om de wijk open te stellen voor doorgaand verkeer vernietigd! Alle door de Gemeente Ermelo ingebrachte argumenten zijn ondubbelzinnig weersproken.

Niet zorgvuldig onderbouwd
Er wordt geconcludeerd dat de Gemeente Ermelo niet goed en niet zorgvuldig heeft onderbouwd waarom zij het Verkeersbesluit 2017 om de lanen open te stellen heeft genomen. De noodzaak is niet voldoende aannemelijk gemaakt en het Verkeersbesluit is daarom niet zorgvuldig voorbereid. Ook is onvoldoende gemotiveerd waarom het belang van het nemen van het besluit zwaarder diende te wegen dan de belangen van de direct omwonenden.

Groene uitvoering
Na het verloop van de beroepstermijn (6 weken na 27 december 2017) zullen wij de Gemeente vragen om de in het wijkbeeld passende overeengekomen groene uitvoering ter hand te nemen.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen