RKPWA en college Ermelo eens over bouw van nieuwe school

Foto: Grietje-Akke de Haas

Gisteren, dinsdag 19 december, hebben de RK basisschool Prins Willem Alexander (RKPWA) en het college van Ermelo overeenstemming bereikt over de bouw van de nieuwe school.

Dit bericht Marielle Kuijpers, raadslid namens BurgerBelangen Ermelo. 

De RKPWA aan De Wetstraat 8-10 voerde donderdag 7 december een ludieke actie om de druk voor nieuwbouw op te voeren. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. BurgerBelangen Ermelo was zo verbolgen over de voortgang van de vervangende nieuwbouw dat de partij donderdag 7 december dreigde met een motie.

Water bij de wijn
Kuijpers licht toe: “Zowel de RKPWA als de gemeente hebben wat water bij de wijn gedaan om tot een compromis te komen. Nu is het aan de raad om het definitieve besluit te nemen.”

Motie op tafel
De veel besproken motie in de achterzak van Marielle Kuijpers van BurgerBelangen zal morgen, donderdag 21 december, tijdens de raadsvergadering eindelijk het daglicht zien. “Niet, zoals initieel bedoeld, om het college aan te sporen op te schieten met de onderhandelingen, maar dit keer om als raad in te stemmen met het onderhandelingsresultaat.”

Klap geven
Kuijpers geeft aan: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de andere politieke partijen ook blij zijn met het onderhandelingsresultaat én dat we morgen eindelijk een klap kunnen geven op dit dossier.”

Persoonlijk feliciteren
De RKPWA feliciteren met het resultaat vindt zij echter nog wat te voorbarig. “Als morgenavond de motie met een meerderheid is aangenomen, dan pas ben ik er echt gerust op. En dan zal ik zeker contact opnemen met de RKPWA om hen persoonlijk te feliciteren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen