CDA Ermelo met 50 lokale helden richting de verkiezingen

Foto: CDA Ermelo

Maandag 4 december is tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Ermelo de kieslijst vastgesteld. Nadat Sarath Hamstra voor de zomer al eerder werd gekozen door de leden als lijsttrekker en Esther Heutink als beoogd wethouder, mochten de leden van de partij van de samenleving zich maandagavond uitspreken over de rest van de kieslijst.

Dit bericht CDA Ermelo

Top 10
Het CDA Ermelo treedt deze campagne naar buiten met een top 10 met daarin een prachtige balans tussen ervaren en nieuwe gezichten. Huidig wethouder Esther Heutink staat op plek 2 en is eveneens de kandidaat wethouder voor het CDA Ermelo. Zittende raadsleden Erik van der Weide (3), Dick te Brake (4) en Cor Louwerse (6), komen terug in de top 10. Voormalig raadslid Wout Lourens is bereid gevonden plaats 9 van de kieslijst in te nemen. Ook is er ruimte voor nieuwe gezichten met Daphne Visser (5), Robert Huurnink (7), Bart Willemsen (8), en Lammert Bruining (10).

Tevreden en enthousiast
Het bestuur van het CDA Ermelo is buitengewoon tevreden over de lijst. Ook partijleider Sarath Hamstra stelt enthousiast: “Deze top 10 is een uitgebalanceerd team en een dwarsdoorsnede uit de samenleving, met ruimte voor jong en oud, nieuw en ervaren, man en vrouw, ondernemers, bestuurders, vrijwilligers. Ik ben ook zeer trots op de 50 lokale helden die hun naam willen verbinden aan onze partij en de komende jaren Ermelo een nog mooier dorp willen maken.”

Vertrouwenscommissie
De lijst is zeer zorgvuldig samengesteld naar aanleiding van gesprekken met een vertrouwenscommissie. Deze commissie, ingesteld door het bestuur van de partij, bestond uit Jan van den Bosch, Greetje Brussaard en Erwin Koops. Zij spraken met alle kandidaten en zittende raadsleden. Hieruit kwam naar voren dat, na het eerder aangekondigde vertrek van wethouder Jan van den Bosch na deze raadsperiode, ook Karel de Greef en Jan Brand niet terugkomen op de kieslijst, uit eigen overweging. Ook Corry Mosterd, hoewel zij wel terugkomt op de lijst, is niet beschikbaar voor de volgende periode als raadslid. Bestuursvoorzitter Hans Wouda: “We begrijpen en respecteren de keuzes van de raadsleden en willen hun bedanken voor hun inzet voor de partij en voor Ermelo, van de afgelopen jaren. Een passend afscheid volgt na de verkiezingen”.

Partij van de samenleving
De kieslijst van het CDA Ermelo bestaat net als 4 jaar geleden uit 50 verkiesbare Ermeloërs. Bestuurslid Frits Bosch vertelt enthousiast: “Ook voor de komende verkiezingen is het gelukt om onze lijst met inwoners uit alle lagen van de samenleving te halen! Stuk voor stuk zijn deze kandidaten lokale helden die hun sporen in de samenleving hebben verdiend. Een prachtig resultaat als je het mij vraagt. Op deze manier wordt duidelijk dat we onze binding met de samenleving hoog in het vaandel houden zowel binnen ons dorp als in de buurtschappen.”
Het is de tweede keer op rij dat het CDA Ermelo met deze kieslijst laat zien dat zij op veel draagvlak uit de samenleving kan rekenen.

Reacties

article
32688
Maandag 4 december is tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Ermelo de kieslijst vastgesteld.
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20171205/cda-ermelo-50-lokale-helden-richting-verkiezingen/
2017-12-05T19:24:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/12/05192354/49EN-CDA.jpg
Politiek