VVD fractie Ermelo krijgt versterking van Danielle en Hugo

Foto: VVD Ermelo

Burgemeester André Baars heeft donderdagavond 9 november Danielle Terpstra en Hugo Weidema beëdigd tot fractievertegenwoordigers. Beiden zijn daarmee bevoegd in vergaderingen van raadscommissies de woordvoering te doen namens de VVD.

Dit bericht VVD Ermelo.

Raadslid Monique van den Broek heeft dus snel en maximaal versterking gekregen vanuit haar liberale achterban. Zowel Terpstra als Weidema hebben ervaring als lokale volksvertegenwoordigers, Weidema was eerder vijf jaar raadslid voor de VVD.

Versterking voor Monique van den Broek
Desiree Meijsen, raadslid en fractievoorzitter van de VVD, liet op 27 oktober via een persbericht weten per direct solistisch verder te gaan als lid van de gemeenteraad. Voor haar mederaadslid Monique van den Broek en de VVD achterban een complete verrassing. Met niemand had Meijsen hierover vooraf gecommuniceerd. In ieder geval ligt er geen politiek meningsverschil aan ten grondslag, aldus Monique van den Broek.

Mobilisatie
De situatie leidde tot een snelle en doeltreffende mobilisatie van de VVD in Ermelo. Het complete elftal VVD kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar schaart zich achter Monique van den Broek. De organisatieverordening van de gemeenteraad maakt het mogelijk niet meer dan 2 fractievertegenwoordigers te benoemen. Weidema en Terpstra stonden bij de vorige verkiezingen op de kieslijst 2014 en zijn ook kandidaat voor de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen.

Oncollegiaal
Monique van den Broek: “Na de oncollegiale actie van Desiree Meijsen is het hartverwarmend, dat ik nu spontaan zo veel steun krijg uit de VVD gemeenschap. Een prachtig visitekaartje van Het Winnend Team bij de verkiezingen volgend jaar.”

 

Reacties

article
32022
Burgemeester André Baars heeft donderdagavond 9 november Danielle Terpstra en Hugo Weidema beëdigd tot fractievertegenwoordigers.
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20171109/vvd-fractie-ermelo-krijgt-versterking-danielle-en-hugo/
2017-11-09T20:27:02+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2017/11/09202623/45EN-vvd.jpg
Politiek