Anneke Knoppert wordt lijstaanvoerder van Progressief Ermelo

Foto: Progressief Ermelo

Het bestuur van Progressief Ermelo maakt met gepaste trots de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 bekend. De leden hebben in de ALV van maandag 23 oktober zowel deze lijst als het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Dit maakt Progressief Ermelo dinsdag 24 oktober bekend.

De grootste verandering op de kandidatenlijst is de wisseling aan de top: de huidige nummer twee Anneke Knoppert-Ruiter wordt de nieuwe lijstaanvoerder en zal ook fractievoorzitter van de partij worden in de komende raadsperiode. Huidig fractievoorzitter René Arts staat op de tweede plaats. Beiden vinden het tijd om zich in te zetten op andere terreinen binnen de fractie.

Diep de stukken induiken
René Arts: “Als fractievoorzitter ben je naast het raadswerk ook veel bezig met allerlei zaken eromheen zoals overleggen, sturen en organiseren. Na zes jaar wil ik ook wel weer eens echt diep de stukken induiken. Anneke heeft mij de afgelopen jaren al regelmatig als fractievoorzitter vervangen dus dat zit wel goed”.

Nummer 3 tot en met 6
Nummer drie op de lijst is Alex Kleijnen, alom bekend door zijn inzet voor de mensen in Ermelo die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De top vijf wordt aangevuld met Evelien Kars en Ivio Damming, twee nieuwe gezichten binnen de Ermelose politiek die zich al enige tijd warmlopen binnen de fractie van Progressief Ermelo. Wethouderskandidaat is ook deze keer Laurens Klappe, hij neemt de zesde plaats in op de lijst.

Mooie mix
Als lijsttrekker is Anneke Knoppert zeer tevreden over deze top zes: “Het is een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten wat ervoor zal zorgen dat wij als fractie steeds met een frisse blik naar de zaken blijven kijken. Ook het feit dat er twee vrouwen in de top staan is voor Progressief Ermelo belangrijk, je wilt immers een goede afspiegeling zijn van de bevolking die je vertegenwoordigt. En dan hebben we ook nog eens een vrouwelijke lijstduwer deze keer”, besluit ze met een knipoog.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen