Corry Mosterd mikt op spoedig glasvezel buitengebied Ermelo

Foto: Ermelo.nieuws.nl

Het CDA Ermelo hoopt dat de belofte voor een glasvezelverbindingen in het buitengebied werkelijkheid wordt in 2018. Zij ziet kansen en uitdagingen voor de aanleg van glasvezelnetwerken in het buitengebied van Ermelo.

“Het zou toch geweldig zijn als de Ermelose buitengebieden als een van de eerste buitengebieden op de Veluwe worden aangesloten op het glasvezelnetwerk”, meent CDA-raadslid Corry Mosterd. Ze hoopt dat het lukt om in 2018 Horst, Telgt, Speuld, Leuvenum en Staverden te voorzien van een glasvezelverbinding.

Vijftig procent glasvezelaansluitingen nodig 
De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Ermelo staat binnenkort op de agenda, en dat is geweldig nieuws aldus Mosterd. Wethouder Esther Heutink heeft zich de afgelopen jaren stevig ingezet om te zorgen dat ook de laatste vijf procent adressen van de gemeente Ermelo, die nu zo ver van de centrale netwerken liggen dat de kabelbeheerders extra kosten zouden rekenen voor een glasvezelkabel, allemaal mee kunnen doen zonder extra kosten.

Om die aanleg mogelijk te maken wordt samengewerkt met de gemeente Nunspeet. Een belangrijke voorwaarde voor de aanleg van glasvezelnetwerken, is dat in beide gemeenten vijftig procent van de mogelijke aansluitingen in het buitengebied ook daadwerkelijk besluit tot de aansluiting op dit netwerk. Mosterd doet daarom een oproep aan de inwoners in het buitengebied om zich zo spoedig mogelijk aan te melden zodat Ermelo en Nunspeet de vijftig procent in het gehele gebied ( gemeente Nunspeet en Ermelo ) kunnen behalen.

De oproep van het CDA raadslid Corry Mosterd tevens Ambassadeur van het project Glasvezel BUITEN AF (website: www.glasvezelbuitenaf.nl) is dan ook dat er zoveel mogelijk inwoners van het buitengebied naar de informatie avonden komen op

  • Woensdag 11 okt 19.30 in de Heerlijkheid
  • Donderdag 12 okt 19.30 In de Muzenhof

Mosterd is een ambassadeur voor het buitengebied en ze gaat zich de komende periode inzetten voor een betere digitale bereikbaarheid van het buitengebied. “Kortom het is nu aan de bewoners om MEE te doen zodat we op 4 december kunnen zeggen dat we voldoende deelname is om GLASVEZEL aan te leggen in 2018”, stelt zij.

Nodig en onmisbaar
Recreatie-, ontspannings- en horecabedrijven kunnen niet meer zonder een goede WIFI verbinding om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen. Mosterd vindt het daarom essentieel dat juist de buitengebieden van Ermelo ook aansluiting vinden op het glasvezelnetwerk. Naast horeca en recreatieondernemingen kijken ook bedrijven, scholen en particulieren uit, naar een snelle en goede digitale verbinding. Mosterd: “Een glasvezelverbinding is nodig en onmisbaar om aan te sluiten bij de snel veranderende samenleving en economische ontwikkeling.”

Reacties