Folkje Spoelstra voorgedragen als lijsttrekker ChristenUnie Ermelo

Folkje Spoelstra, fractievoorzitter en lijsttrekker.
Foto: ChristenUnie Ermelo

Na bijna 8 jaar fractievoorzitter te zijn geweest van de ChristenUnie Ermelo draagt Ruud van Eijle het stokje per september over aan Folkje Spoelstra. Het is voor het eerst dat de ChristenUnie in Ermelo een vrouwelijke fractievoorzitter heeft, die tevens door het bestuur is aangewezen als beoogd lijsttrekker.

In november vindt de definitieve stemming hierover plaats tijdens de ledenvergadering.

Dit meldt ChristenUnie Ermelo vrijdag 25 augustus in een persbericht.

Kundig en aansprekend
“Met de komende gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2018 plaatsvinden, is het nu een goed moment om van taken en verantwoordelijkheden te wisselen”, aldus Ruud van Eijle, die tot maart 2018 raadslid blijft. Van Eijle is ervan overtuigd dat Spoelstra op een kundige en aansprekende manier de standpunten van de ChristenUnie Ermelo weet uit te dragen.

‘We tellen allemaal mee’
Het is voor Spoelstra belangrijk dat iedereen een plek in de samenleving heeft. “Het leven is van waarde. Als ieder mens tot bloei komt, ontstaat er ruimte om er voor elkaar te zijn. Ieder op zijn eigen plek en met de mogelijkheden die hij of zij heeft. We mogen ons waardevol voelen, van jong tot oud. We mogen meedoen, gehoord worden en we tellen allemaal mee in Ermelo”, aldus Spoelstra.

Voorrecht
“Mijn plek in de samenleving is waar ik mij (politiek) actief in kan en mag zetten voor onze mooie gemeente. Als raadslid neem je uiteindelijk de besluiten die bepalend kunnen zijn voor de toekomst van Ermelo. Dit is een grote verantwoordelijkheid. Dat wij dat in alle vrijheid mogen doen, voelt als een voorrecht. Als ChristenUnie willen wij zorg dragen voor Gods schepping: onze inwoners en de omgeving waar wij wonen.”

Verbinder en doener
Als fractievoorzitter en beoogd lijsttrekker van de ChristenUnie Ermelo gaat Spoelstra zich inzetten voor u en jou. “U kunt van mij verwachten dat ik ga luisteren, de samenwerking ga zoeken, langs ga komen en dat ik opkom voor hen die dat zelf niet kunnen. Ik ben vooral een verbinder en een doener”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden