BurgerBelangen Ermelo vreest voor veiligheid voetgangers in Stationsstraat

Foto: BurgerBelangen Ermelo

BurgerBelangen Ermelo is het niet eens met de beantwoording van het college dat het aantal oversteekplaatsen voor voetgangers aan de Stationsstraat Oost niet hoeft te worden verhoogd.

Dit meldt BurgerBelangen Ermelo in een persbericht, zaterdag 19 augustus.

Juridisch waarborgen
In de commissie heeft de BurgerBelangen Ermelo een aantal keren verzocht om op de drempels in de Stationsstraat een zebrapad te aan te brengen. Hierdoor worden deze drempels een natuurlijke oversteekplaats, waarmee het zebrapad de veiligheid voor de voetganger juridisch waarborgt.

Te weinig uit de verf
De Stationsstraat is voor ruim 10 miljoen euro opgeknapt. De bedoeling daarbij was dat de er een ‘auto te gast- inrichting’ zou komen aan het Oostelijke gedeelte van de Stationsstraat. Dit komt volgens de fractie van BurgerBelangen Ermelo te weinig uit de verf. De auto domineert te veel en beperkt daarmee de ruimte voor de fietser en de voetganger. Dit wordt ook bevestigd in de enquĂȘte die BurgerBelangen Ermelo begin 2016 in het centrum onder de winkeliers heeft gehouden. De fractie wil ook niet de signalen uit de samenleving negeren.

Vragen om aanpassingen
Vele voetgangers zien de drempels in de Stationsstraat ook vaak als een oversteekplaats. Dan moet de veiligheid ook worden gewaarborgd. In een brief aan het college zal de fractie wederom vragen om aanpassingen. Deze zal bestaan uit een bord ‘auto te gast’, een fietsmarkering op de weg en zebrapaden op de drempels.

Op vingers tikken
BurgerBelangen Ermelo heeft eerder het college op de vingers getikt dat ze de verkeerde kleur hadden gebruikt op de zebra bij de Molen. Na bijna twee jaar heeft het college dit pas aangepast.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden