Vrienden van Calluna geeft Progressief Ermelo sneer uit de pan

Foto: 'Vrienden van Calluna'

Op de site van Progressief Ermelo gaat fractievoorzitter René Arts in op de keuze van de gemeenteraad van woensdag 5 juli jl. om een nieuw zwembad te bouwen inclusief recreatief gedeelte. Volgens de actiegroep Vrienden van Calluna zijn de druiven blijkbaar zuur voor Progressief Ermelo nu de gemeenteraad het collegevoorstel van wethouder Klappe volledig heeft veranderd.

Dit schrijft de actiegroep Vrienden van Calluna.

Ook zet Vrienden van Calluna grote vraagtekens bij de bedragen die door dhr. Arts worden genoemd. Hij spreekt over een bedrag van 20 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe zwembad, maar vermeldt daarbij niet, dat dit de kosten zijn inclusief de sporthal. Bovendien spreekt hij over een bedrag van 300.000 euro, als jaarlijkse extra kosten voor een zwembad met recreatief deel.

Vrienden van Calluna nodigt dhr. Arts uit dit toe te lichten.

Erg dom
Wel is de actiegroep het met hem eens, dat het exploitatietekort groter zal worden, als er in het nieuwe Calluna geen glijbaan komt. De aantrekkingskracht van het zwembad voor belangrijke groepen bezoekers, zoals kinderen, schoolkampen en toeristen zal dan veel minder worden. Het zou dus heel erg dom zijn om in een nieuw Calluna geen glijbaan te bouwen. En juist Progressief Ermelo is een groot tegenstander van een glijbaan.

Hypocriet
Dhr. Arts is ook bang, dat de prijs van een kaartje omhoog zal gaan. Collega-raadslid Bea van ’t Hul sprak op 5 juli al de vrees uit, dat ‘de armen’ het kaartje straks niet meer kunnen betalen. Vrienden van Calluna vindt dit hypocriet, want juist Progressief Ermelo is de partij, die vele Calluna-bezoekers naar een peperduur Bosbad Putten wilde sturen, ook ‘de armen’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen