Yuri Visser trekt zich terug als lijsttrekker VVD Ermelo

Foto: VVD Ermelo

De VVD Ermelo moet een nieuwe lijsttrekker aanwijzen voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Dit is het gevolg van het besluit dat Yuri Visser deze week heeft genomen om zich terug te trekken voor het lijsttrekkerschap van de Ermelose liberalen.

Dit meldt VVD Ermelo in een persbericht.

Aanleiding voor zijn besluit is de sterke toename van taken die Yuri Visser (37) sinds juli als mantelzorger voor een familielid op zich heeft genomen.

Ambities niet waarmaken
“Deze extra zorgtaken zijn tijdrovend en duurzaam van aard waardoor ik de ambities die ik mijzelf als lijsttrekker had gesteld, niet kan waarmaken,” poneert Visser, die op 26 juni het volste vertrouwen kreeg van de VVD Ermelo.

Niet voorzien
“De mantelzorg heeft vanaf juli in omvang een onverwachte vlucht genomen. Dit had ik niet voorzien, maar voel mij wel verantwoordelijk. Met pijn in het liberale hart heb ik moeten constateren dat deze extra taken niet te combineren zijn met het lijsttrekkerschap.” Daarmee levert Yuri Visser – in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer – zijn politieke ambities als volksvertegenwoordiger in.

Nieuwe lijsttrekker
Het VVD-bestuur respecteert zijn besluit en gaat een nieuwe kandidaatstelling voorbereiden. De VVD-leden kunnen op de ledenvergadering van 21 september de nieuwe lijsttrekker benoemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden