Onderhoud openbare ruimte gemeente Ermelo moet beter

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Onkruid dat welig tiert in de straatgoten. Het is één van de gevolgen van de 20 procent bezuinigingsmaatregel op onderhoud openbare ruimte per 1 januari 2015. Gisteravond, donderdag 6 juli, heeft de meerderheid van de gemeenteraad besloten dat het onderhoud weer beter moet.

Meer financiële armslag
CDA Ermelo en ChristenUnie Ermelo gaven met een motie tijdens de behandeling van de Kadernota de voorzet. Er was begrip voor de destijds ingezette bezuinigingsmaatregel vanwege de verslechterde begrotingspositie van de gemeente Ermelo. De twee partijen constateren ook dat het resultaat van de maatregel steeds meer zichtbaar wordt. De mei circulaire van de Rijksoverheid echter schept meer financiële armslag voor de gemeente Ermelo.

Steun voor motie
De motie werd gesteund door Progressief Ermelo, BurgerBelangen Ermelo en een raadslid van VVD Ermelo. De partijen verwachten in het najaar een voorstel van het college.

Terug naar oude niveau
Progressief Ermelo, Burgerbelangen Ermelo en SGP Ermelo wilden overigens met een amendement afdwingen het onderhoudsniveau met ingang van 2018 terug te brengen naar het oude niveau van voor de bezuinigingen. De meerderheid van de gemeenteraad stemde hier echter niet mee in.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen