Dick ter Brake CDA Ermelo wil A28 op Haagse politieke kaart zetten

Foto: Eigen foto

CDA’ers Dick te Brake uit Ermelo en Koos Meijer uit Nunspeet willen de problematiek rond de A28 in beeld te brengen en op de agenda van de Kamercommissie te krijgen.

Dit schrijft CDA Ermelo in een persbericht.

In politieke en bedrijfsbijeenkomsten is al enige tijd het terugkomend item; de bereikbaarheid van de Noord-Veluwe met als kern de A28. Iedereen is ervan overtuigd dat er echt iets moet gebeuren.

Zorgenkindjes
Recent verschenen rapporten over de Noord-Veluwe benoemen de A28 en in het verlengde daarvan de A50 en N50 als de zorgenkindjes op bereikbaarheid met verstrekkende gevolgen. Het zijn belangrijke verbindingswegen tussen Noord Nederland en het Westen van ons land. Reken daarbij de komst van het nieuwe vliegveld Lelystad en toenemende drukte op o.a. de N302 in de gemeente Ermelo.

Geen problemen?
Dagelijks worden wij, als regio, en de gebruikers van de A 28 geconfronteerd met de overlast. Geluidshinder, files en sluipverkeer. Tot nu toe werd de A28 door de, nu demissionaire, minister afgedaan met ‘er zijn geen problemen, dus doen wij niets’. Maar er komt een nieuwe regering en dus nieuwe kansen.

Gesprek
Dat is de reden dat de CDA’ers Dick te Brake uit Ermelo en Koos Meijer uit Nunspeet in Den Haag een gesprek met Martijn van Helvert, woordvoerder van de CDA Tweede Kamerfractie voor infrastructuur en mobiliteit hebben gehad. Hij is ook lid van de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu.

Positief ontvangen
Doel van het gesprek was de problematiek rond de A28 in beeld te brengen en op de agenda van de Kamercommissie te krijgen. De suggestie om met een brede vertegenwoordiging van Tweede Kamerleden naar de Veluwe te komen en in een zo breed mogelijk verband met provincies, gemeenten, bedrijfskringen, etc. het gesprek over de A28 aan te gaan, werd positief ontvangen. Nu nog de datum!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen