Open brief van de Vrienden van Calluna aan Raadsleden gemeente Ermelo

Foto: Vrienden van Calluna

Open brief van de Vrienden van Calluna (VvC) aan de Raadsleden van de gemeente Ermelo.

Zoals bekend willen de Vrienden een volledig recreatiebad in een toekomstig Calluna.

Ermelo 11 juni 2017

Geachte Raadsleden.

Onlangs heeft u ter besluitvorming het advies van het college ontvangen betreffende een toekomstig Calluna zwembad. Dat betreft een “doelgroepenbad” zonder recreatiegedeelte. Het college had in 2014 echter geen idee wat voor belangrijke zaken zich in Calluna, in het bijzonder het recreatiebad, plaatsvonden. Nu weten u, het college, alle Ermeloers en toeristen, mede dankzij de VvC, dat ook het recreatiebad een “doelgroepenbad” is. En wel de belangrijkste!

Veilig, overzichtelijk en geschikt
Doelgroepen als kinderen, gezinnen, minder validen, senioren en toeristen kunnen hier terecht voor hun lichamelijke ontwikkeling, hun recreatieve activiteiten en hun welbevinden. Het bad is veilig, overzichtelijk en geschikt voor alle betrokkenen. Een ieder kan kiezen wat hij/zij wil doen en de mate van inspanning zelf bepalen. Met behoud van het recreatiebad behoeft niet tegen deze kwetsbare doelgroepen gezegd te worden: Er is geen plaats meer voor jullie in Ermelo, bekijk het maar, ga maar ergens anders heen.

Tweemaal zoveel bezoekers
Een veel gehoord discussiepunt zijn de exploitatiekosten. Ook deze vallen in het voordeel uit voor een Calluna met recreatiebad. Uit onderzoek is gebleken dat er in een Calluna met recreatiebad tenminste tweemaal zoveel bezoekers komen als in een “kaal” bad. Dat is niet alleen van invloed op de exploitatiekosten van Calluna, ook profiteert Ermelo in het algemeen heel goed mee met een hoger bezoekersaantal.

Volledig recreatiebad
Last but not least. De VvC hebben de afgelopen jaren regelmatig persoonlijk (tot wederzijds genoegen) contact met u gehad, we hebben u ook regelmatig geïnformeerd over van onze onderzoeksresultaten en vele standpunten betreffende diverse onderwerpen. We hebben ook heel goed geluisterd naar uw standpunten en uw politieke afwegingen. Een argument steekt er met kop en schouders boven uit. Dat is de wil en mening van de Ermelose bevolking (en ook van de toeristen). Zij allen (100 %) zijn voorstander van een volledig recreatiebad in een toekomstig Calluna.

Juiste afweging maken
U raadsleden bent de vertegenwoordiger van de bevolking in deze belangrijke kwestie. En met zoveel steun en goede argumenten kunt u daarom de juiste afweging maken en ook kiezen voor een volledig recreatiebad in een toekomstig Calluna. Wij allen rekenen daarop en wachten uw besluitvorming met vertrouwen af.

De Vrienden van Calluna wensen u daarbij veel energie en wijsheid toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen