Nieuw: schrijf mee aan verkiezingsprogramma CDA Ermelo

Foto: CDA Ermelo (bewerkt)

Op dinsdag 9 mei organiseert het CDA Ermelo voor het eerst sinds haar bestaan een CDA Ermelo 100. Dit is een bijeenkomst waarbij minimaal 100 inwoners een avond lang input mogen geven voor het verkiezingsprogramma van de partij.

Die uitnodiging doet CDA Ermelo via een persbericht.

Ook voor niet leden
Het unieke aan deze bijeenkomst is dat deze ook voor niet-leden van de partij is bedoeld. Op deze manier hoopt de politieke partij om een verkiezingsprogramma te schrijven dat breed gedragen is en waarin iedereen zich herkent.

Invloed uitoefenen
Het concept is niet nieuw. In het verleden probeerde de politieke vernieuwingsbeweging G500 invloed te krijgen op verkiezingsprogramma’s van het CDA, de PVDA en VVD. Later volgde de G1000, waarbij burgers werden geraadpleegd bij politieke beslissingen, onder andere in Apeldoorn, en de CDA1000. In navolging hierop organiseert het CDA Ermelo een soortgelijke bijeenkomst.

Toekomst van Ermelo
Organisator Sarath Hamstra hierover: “Het CDA Ermelo wil graag de partij van de samenleving zijn en dat betekent dat wij weten en aanvoelen wat er speelt in ons mooie dorp. Om deze reden willen wij iedereen vragen om met ons mee te denken over de toekomst van Ermelo”.

Uniek
Volgens Hamstra is er nog nooit een dergelijke bijeenkomst georganiseerd op de Noordwest Veluwe van deze omvang. “Het wordt de hoogste tijd om inwoners meer te betrekken bij het schrijven van verkiezingsprogramma’s, en niet alleen leden van de partij. Een unieke mogelijkheid, toch?”, aldus de organisator.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 mei. Iedereen is van harte welkom bij Christelijk College Groevenbeek, waar om 18.00 uur wordt begonnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen